23948sdkhjf

Chartrer fly for å få tunnelarbeiderne til Færøyene

Med chartret fly sender i dag NCC Norge 51 tunnelarbeidere fra Norge med kurs for Færøyene.

NCC jobber for tiden med to undersjøiske tunneler på Færøyene. Korona-situasjonen skaper noen utfordringer, særlig med tanke på bytte av skift.

Les også: NCC tildelt kontrakt på miljøambisiøs skole

Undersøkelser viste at det å frakte mannskapet til Færøyene tirsdag med rutefly ville bli så å si umulig på grunn av redusert rutetilbud til Færøyene. Et chartret fly ble en effektiv løsning for å få rask oppstart på tunnelprosjektene etter påske.

– Dette er den enkleste og mest effektive måten for å få mannskapet over til Færøyene etter påskeferien, sier divisjonsdirektør i NCC Civil Engineering Norge, Per Jonsson.

 

Redusere smittespredning

Et chartret fly ble også benyttet når mannskapet reiste hjem på påskeferie onsdag før påske. Dette mannskapet sitter nå i karantene.

– Med tanke på å redusere smittespredning er dette også en god løsning. Ettersom kun våre ansatte er passasjerer unngår vi kontakt med andre som reiser til og fra øya. I tillegg jobber og bor vi adskilt fra øyas innbyggere, sier regionssjef for tunnel i NCC Civil Engineering, Aage Lien.

NCC vil i ukene fremover vurdere situasjonen løpende i forbindelse med transport av mannskap til tunnelprosjektene på Færøyene, for å finne de sikreste og mest effektive transportmetodene.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.218