23948sdkhjf

Starter byggingen av Nedre Bleiker Gård

Skanska starter nå byggingen av 68 miljøvennlige leiligheter på Nedre Bleiker Gård i Asker.

Prosjektet har klare miljøambisjoner og skal Breeam-sertifiseres. Breeam er en internasjonal bærekraftstandard for utredning og rangering av bygninger. Prosjekter som tildeles et slikt sertifikat fyller krav til blant annet godt inneklima, bærekraftige og giftfrie materialer og balansert ventilasjon.

Les også: Milepæl for Nidarvoll

– Vi har høye ambisjoner for boligene på Nedre Bleiker Gård og har utviklet et prosjekt som ble tatt svært godt imot i markedet, sier Helen Gåsvik, regionsdirektør for boligutvikling på Østlandet. – Det er gledelig å se at boligkjøperne verdsetter funksjonelle og flotte boliger som også bidrar til å redusere klimafotavtrykket. Når vi utvikler og bygger boliger som oppnår Breeam -sertifisering, sikrer det at det tas miljøvennlige valg helt fra da vi starter å utvikle boligprosjektet og under hele byggeprosessen. Igjen sikrer det at kundene våre på Nedre Bleiker kan flytte inn i trygge og miljøvennlige hjem, fortsetter Gåsvik.

 

Tre bygg og en ny låve

Det skal bygges tre nye bygg samt en ny låve på tomten. Både teglstein, granitt, panel, låvedører og klokketårnet fra den gamle låven tas vare på og skal gjenbrukes i den nye låven som skal bygges. Flere av de gamle gårdsbyggene skal restaureres og det tas vare på trær som kalklindeskog, hule eiker og edelløvskog for å bevare gårdsatmosfæren. I tillegg har det blitt kartlagt gravhauger og gammel kokegrop på tomten som også ivaretas.

Det er byggenheten i Skanska Norge som skal bygge det nye boligprosjektet i Asker.

– For oss er kontrakten på byggingen av Nedre Bleiker Gård både spennende og utfordrende. Her skal vi blant annet gjenbruke flere elementer fra den gamle låven og bruke i den nye som skal settes opp. Vi gleder oss til å komme i gang med byggeprosessen, sier Terje Nyborg Olsen regiondirektør i Skanska Norge.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.094