23948sdkhjf

Godkjenner e-læring i sikkerhetsopplæring

Arbeidstilsynet åpner for å bruke e-læring og videolæring i den sertifiserte opplæringen på kran, truck og masseforflyttingsmaskiner.

På grunn av koronasituasjonen har Arbeidstilsynet fremskyndet revisjon av opplæringsplanen for Modul 1.1. Ny opplæringsplan Modul 1, vedtatt 23. mars 2020 utg. 2.0., fastsetter at modulen kan gjennomføres som e-læring. Forutsetning er at e-læringskurset oppfyller spesifikke kvalitetskrav. Kvalitetskravene er angitt i Opplæringsplan for sertifisert sikkerhetsopplæring.

Les også: Peabs årlige HMS-uke er i gang

 

Oppfyller alle vilkårene

– Dette er svært gode nyheter, sier Trond Løfqvist i Trainor, som i sin opplæringsportal tilbyr Lifting and Safety International (LSI) sitt e-læringskurs HMS - Arbeidsmiljø, ansvar og konsekvenser - Modul 1.

Hans Chr. Elmholdt i Lifting & Safety International AS er fornøyd med Arbeidstilsynets revisjon. Foto: LSI

– LSI sitt kurs oppfyller alle vilkårene i den reviderte opplæringsplanen, sier Hans Chr. Elmholdt, daglig leder i LSI. Han lover at oppdatert versjon Modul 1 - 2020 vil være klar i april og opplyser om gode tilbakemeldinger fra bedrifter og utdanningsinstitusjoner som har testet og brukt kurset som støtteundervisning.

Kurset består av følgende moduler:

Les også: Stengte byggeplass etter sjokkfunn

  • Bruk av arbeidsutstyr og krav til personell
  • HMS, ulykker og ansvar
  • Lover, forskrifter og standarder
  • Personbefordring
  • Ytre miljø og farlig gods

 

Oppsving for digital opplæring

Ifølge Trond Løfqvist har koronasituasjonen ført til en oppsving i etterspørselen etter digital opplæring, og Trainor har vært en pådriver for å få godkjent digitale opplæringsmetoder for flere fagområder, blant annet Elkontroll.

– Vi selger bra med e-læring om dagen, og har erstattet mye av klasseromsundervisningen vår med webinarer, som også har blitt tatt godt imot i markedet, forklarer Løfqvist.

– Vi selger bra med e-læring om dagen og har erstattet mye av klasseromsundervisningen med webinarer, opplyser Trond Løfqvist. Foto: Heidi Middleton/Trainor

Han legger imidlertid ikke skjul på at også opplæringsbransjen er inne i krevende tider: - Det er klart, når mange selskap må permittere store deler av arbeidsstokken sin, sier det seg selv at folk også tar mindre kurs totalt sett. Vi gjør det vi kan for å holde trykket oppe og hjulene i gang, men dette er krevende tider for alle, avslutter han.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.094