23948sdkhjf

Storselskap konkurs: 150 mister trolig jobben

Rapp Bomek AS har gått konkurs.

Les også: Norske arbeidsgivere mindre pessimistiske

Dette har de ansatte fått beskjed om denne uken.

Bedriften, som har 150 ansatte, har vært truet med konkurs over en lenger periode, og krisesituasjonen med koronaviruset ser ut til å være den siste dråpen som velter glasset.

Trolig mister alle 150 ansatte jobbene sine.

- Det er svært beklagelig at denne saken får et slikt utfall. Det har vært jobbet intenst over lang tid fra eiere, styret, ledelse og øvrig organisasjon for å unngå et slikt utfall og for å da sikre alle kreditorer, og ansatte et best mulig utfall, forteller administrerende direktør Terje Bøe i en pressemelding.

Les også: Leverer sikkerhetsløsninger til Nasjonalmuseet

Det var Avisa Nordland som meldte om saken først.

- Det ble umiddelbart initiert oppstartsaktiviteter etter avtalene med kreditorene kom på plass, men forståelig nok var det både usikkerhet og lav tillit til finansiell soliditet som ledet til at det tok vesentlig lengre tid å reelt sett få etablert full drift, sier Bøe.

Bedriften forteller om finansielle utfordringer i konsernet på grunn av relativt store kostnadsoverskrivelser i offentlige byggeprosjekter.

- Dette har igjen ledet til at det ville påløpe ytterligere forsinkelser og påfølgende økte omkostninger som da setter selskapet i en situasjon der man ikke evner å overholde sine forpliktelser etter de avtaler som ble inngått med kreditorer i januar. På toppen av dette registreres det at de økonomiske konsekvensene relatert til forebyggende tiltak for å hindre spredning av koronaviruset også påvirker selskapet. I sum er det på denne bakgrunn dessverre en riktig beslutning å nå melde oppbud i Bomek konsernet avslutter Bøe.

- Styret beklager sterkt at situasjonen nå tilsier at styret ikke har annet valg enn å begjære oppbud. Det er gjort et imponerende arbeid med å forsøke å minimere konsekvensene av kostnadsoverskridelsene fra de offentlige byggeprosjektene, men dessverre har det ikke vært tilstrekkelig i den krevende situasjonen, sier styreleder Bjørn Hesthamar.

Kilde: Pressemelding

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.094