23948sdkhjf

Ruta med Trondheim-oppdrag til 60 millioner

Ruta Entreprenør har fått i oppdrag å rehabilitere to bygninger på Campus Kalvskinnet i Trondheim, Akrinn øst og Akrinn vest med Statsbygg som byggherre og NTNU som oppdragsgiver.

Les også: Energiproduksjon er sentralt i skolerehabilitering

Dette skriver entreprenøren på sine egne nettsider.

De to prosjektene utføres som generalentrepriser, og samlet har de en verdi på 63 millioner kroner.

Akrinn øst ble opprinnelig bygd som Trondheim fagskole i 1929 og ble overtatt av Trondheim tekniske skole i 1974. Bygningen er registrert med antikvarisk verdi klasse C og har vernet eksteriør.

Prosjektet omfatter full innvendig rehabilitering og ombygging fra kontorer/undervisningsrom til kontorarbeidsplasser for NTNU. Det inngår også nye tekniske anlegg og rehabilitering av tak.

Les også: Milepæl for Nidarvoll

Akrinn vest ble oppført i 1930 som Trondheim mellomtekniske skole og har også antikvarisk verdi klasse C. Dette prosjektet omfatter rehabilitering og ombygging i 4. og 5. etasje til kontorplasser for NTNU.

Begge prosjektene inngår som et av flere ombyggingsprosjekter innenfor det gamle høyskolekvartalet på Kalvskinnet og er forankret i en overordnet samlokaliseringsplan for NTNU, heter det i pressemeldingen.

Ruta Entreprenør holder på å rehabilitere Retorten som også er en del av Akrinn. I tillegg har entreprenøren ferdigstilt et annet prosjekt på Akrinn tidligere.

Kilde: Pressemelding

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.081