23948sdkhjf

Får bot på 10 millioner etter dødsulykken

Ett år etter at en ung gutt på 15 døde og to andre på samme alder ble hardt skadet på Filipstad, har Bane NOR nå blitt siktet for å ha uaktsmt forvoldt en annens død, samt uaktsomt å ha voldt betydelig skade på en annens kropp og helse ved to tilfeller.

Les også: Bygger 7.500 kvm stort togverksted på Støren

Det skriver Bane NOR selv i en nyhetssak på sine nettsider.

Ulykken forekom i februar 2019 da de tre ungdommene kom i kontakt med høyspentanlegget på Filipstad.

Bane NOR har også blitt siktet for å ha uaktsomt unlatt å "iverksette barrierer som reduserer sannsynligheten for at feil og fare- og ulykkessituasjoner utvikler seg".

I stedet for at siktelsen rettes mot enkeltpersoner, går den på Bane NOR som et foretak.

Les også: Bane NOR vedlikeholder Jærbanen 10. - 13. august

Selskapet har mottatt et forelegg på 10 millioner kroner.

- Alvorlige ulykker som fører til død eller skader for livet er dypt tragisk for de som rammes og deres nærmeste. Det er kun ett år siden ulykken, og våre tanker går til de pårørende og berørte. Siktelsen er svært alvorlig, så det er viktig at vi nå bruker tid på å sette oss inn i alle vurderinger som er gjort og som ligger til grunn for forelegget, sier Gorm Frimannslund, konsernsjef i Bane NOR.

Det er ennå ikke bestemt om forelegget vedtas, eller om saken vil behandles for domstolene, skriver Bane NOR i meldingen. De mottok forelegget 5. mars, og går nå gjennom politirapporten på 1400 sider.

Les mer om saken hos Bane NOR.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.093