23948sdkhjf

Vokser i alle de nordiske landene

| Av Redaksjon | Tips redaksjonen om en historie

Norconsult omsatte i fjerde kvartal 2019 for 1, 814 MRD NOK, noe som tilsvarer en økning på 17 prosent sammenlignet med samme periode i året før.

Driftsresultat for kvartalet går noe ned sammenlignet med foregående år, 93 MNOK i 2019 mot 104 MNOK i 2018. Underliggende organisk vekst i brutto omsetning er ca. 11 prosent for kvartalet.

Brutto omsetning for konsernet i 2019 er 6 285 MNOK, mot 5 326 MNOK i 2018. Dette er en økning på 960 MNOK, som tilsvarer 18 prosent. Den organiske veksten hensyntatt oppkjøp er ca. 11 prosent.

Les også: Hadde rekordår i 2019

Driftsresultatet øker fra 402 MNOK i 2018 til 460 MNOK i 2019, og driftsmarginen er 7,3 prosent – mot 7,5 prosent i 2018. Gitt betydelig oppkjøpsvirksomhet de siste to år, med etterfølgende goodwillavskrivninger, blir driftsmarginen trukket noe ned.

Underliggende driftsmargin i 2019 før goodwillavskrivninger er lik som foregående år.

– Vi er godt fornøyde med omsetningsveksten og resultatutviklingen i perioden. Vi leverer tverrfaglig rådgivning i hele Norge, og det ser ut som vi treffer på strategien vår om å skape kundeverdi gjennom bærekraft, digitalisering og samarbeid. Vi har et mål om utvidet nordisk fotavtrykk, og derfor er det gledelig at både omsetning og resultat øker i alle de nordiske landene, sier konsernsjef Per Kristian Jacobsen i Norconsult.

Høyt aktivitetsnivå og interessante prosjekter 

I Norge har Norconsult i 2019 jobbet med mange interessante prosjekter. I samarbeid med Nordic har Norconsult utviklet et nytt byutviklingsforslag på Bragernes i Drammen.

I november signerte Norconsult to rammeavtaler med Statsbygg for teknisk tilstandsanalyse av alle Statsbyggs bygg i Midt-Norge og Oslo.

Les også: Lier-bedrift doblet omsetning i 2019 – vokser fortsatt

I Bergen har Norconsult hatt stor aktivitet med planlegging av Bybanen gjennom sentrum til Åsane nord i byen.Norconsult Informasjonssystemer signerte i september avtale med Statens vegvesen om leveranse av skytjenesteløsning for styring av prosjektøkonomi.

Selskapet har et godt fotfeste innen prosjektering av vannkraft, og er blant annet engasjert i prosjektering av vannkraftverkene Nedre Otta, Tolga og Nedre Fiskumfoss. Selskapet er sentral i prosjekteringen av Ny Lufthavn Bodø, Intercitystrekningen Drammen – Kobbervikdalen og ikke minst utbyggingen av E39 Kristiansand vest – Mandal øst.

Norconsult har en solid posisjon innen helsebygg, og har blant annet vært sentral i prosjekteringen av nytt klinikk- og protonbygg på Radiumhospitalet i Oslo. Innen skolebygg er Norconsult blant annet engasjert i prosjektering av Eikeli videregående skole i Bærum samt Midsund skole i Møre og Romsdal.

Nylig ble Norconsult tildelt oppdraget med prosjektering av nytt vannbehandlingsanlegg for Asker og Bærum vannverk på Kattås i Bærum.

Les også: Betonmast: - 2019 var et krevende år


I Danmark har Norconsult et viktig strategisk samarbeidsprosjekt med København kommune innen skolebygg. En del av prosjektet, Holberg Skole, ble i 2019 belønnet med prisen «Årets skolebyggeri». I Danmark vant Norconsult i mars måned enda en strategisk rammeavtale – denne gang med KAB (Københavns Almene Boligselskab).

I Sverige har Norconsult vunnet et prestisjefylt oppdrag med å prosjektere akustikk til en internasjonal gjestespill-scene i Stockholm. Scenen blir den største i sitt slag i Sverige. I desember ble Knivsta ”Centrum för Idrott och Kultur” innviet. Det er ett av Sveriges største trehus, og meget energismart. Norconsult har vært sentrale innen design, prosjektering og har også samordnet BIM.

Flere viktige oppkjøp 
Konsernet har gjennom 2019 kjøpt en rekke virksomheter. Tidlig i 2019 kjøpte Norconsult Kjeller Vindteknikk AS og styrket seg dermed innen vindkraft og vindanalyser i Norden.

Innen arkitektur har Norconsult i 2019 styrket seg gjennom oppkjøpene av Johnels & Moberg Arkitekter AB i Sverige, KHS Arkitekter i Danmark, Heyerdahl Arkitekter og Borealis Arkitekter i Norge. Med kjøpet av SG arkitektur styrker Norconsult sin tilstedeværelse på Hønefoss og tar en enda sterkere markedsposisjon innen skoler og omsorgsbygg.

Gjennom overtakelsen av Øvre Romerike Prosjektering AS har selskapet styrket kapasiteten innen tverrfaglig rådgivning på Romerike. Med oppkjøpet av ECT AS er selskapet betydelig styrket innen prosjektgjennomføring og elektroteknikk både innen Bygg og eiendom og innenfor Samferdsel.

Attraktiv arbeidsgiver

I løpet av 2019 ble det gjennom organisk vekst og oppkjøp rekruttert 807 nyutdannede og erfarne medarbeidere til Norconsult. Konsernet har ved starten av 2020 totalt ca. 4 400 medarbeidere.

I Norge ansetter Norconsult rundt 150 nyutdannede studenter hvert år, i tillegg til at selskapet har over 100 sommerstudenter innom hver sommer. Selskapet jobber målrettet med rekrutteringsarbeid ved utdanningsinstitusjoner i Norden.

Les også: 5 konkurrerer om E18-prosjekt til 5 milliarder

I mai 2019 ble Norconsult igjen kåret til en av Norges mest attraktive arbeidsgivere av Universum og Karrierebarometeret, hvor selskapet er på topp fem-listen for både teknologi- og ingeniørstudenter.

Norconsult er Norges største, og er en av de ledende tverrfaglige rådgiverbedriftene i Norden. Selskapet er godt rigget for lønnsom vekst også i årene som kommer.

Tallene i denne meldingen er ureviderte tall.

Kilde: Pressemelding
Hold deg oppdatert med Building Supply NO
Kommentarer (0)
Forsiden akkurat nå

- Full drift og nok å gjøre

Sikret seg sin største kontrakt noensinne

HENT skal bygge for statsminister og UD

Kansellerer forslaget til utbytte

Rekordhøy Enova-støtte

Se! En entreprenør som trenger ansatte

Nyhetsbrev

Godkjenner e-læring i sikkerhetsopplæring

Innlegg: Redaktøren takker for seg

Slik sikres byggeplasser mot koronasmitte

Med på 5 av 5 rammekontrakter fra Statsbygg

Utvikler fremtidens bærekraftige batterier

VVS Produsentene med «krise-brev» til politikerne

Retningslinjer for smittevern ved bygningsskader

Halvparten av bedriftene mener de ikke har fått hjelp av krisepakken

Karantenekrav stanser byggeprosjekter

Ukens vits: Hos legen

Forventer at karantene-veileder er rettslig bindende

Statnett opprettholder aktivitet i utbyggingsprosjektene

Krevende kostnadssprekker i historisk jernbanesatsing

Statsbygg fremskynder utbetalinger til leverandører

Ukens konkurser

Vinner storkontrakt i Bangladesh

Bygger storbilsenter i Østfold

Til motmæle mot feilaktig NTP-kritikk

Ukens konkurser

Ukens vits: Nyheten

Ukens konkurser

Tilskudd til fredete bygg i 2020

Ukens vits: Biltur

Ukens konkurser

Leverer heldigitalt damprosjekt

Byggevareindustrien positive til klimakrav

Ukens konkurser

Bollestad: Vi må satse mer på tre

Ukens konkurser

Satser i Drammen og Tønsberg

Se alle Bedriftenes egne nyheter

Hydroscand holder åpent!

Alf I. Larsen AS holder åpent

LAMILUX CI-System Glasstak PR60energysave

Ny katalog

Vi har flyttet!!

Beskyttelsesskjermer i plast

LAMILUX CI-system Glasstak PR60

Firesafe og koronasituasjonen

NRC Group tar compliance på alvor

LAMILUX CI-System Takinngang med komfort og enkeltdør

P. Meidell oppfordrer til samfunnsansvar!  

Fremtidens ladeanlegg for elbil på Toppenhaugen i Bærum

Seneca S401 Modbus Display

Nytt hjem på Ringdalskogen 101

Trenger du boltingutstyr og personell med ekspertise ?

Sammen om kompetanseheving

Sentralsmøring gir et betydelig «return of investment»

Pretec med nytt alternativ for snø- og erosjonssikring!

Er du kjent med opplæringskravene til bruk av arbeidsutstyr?

Månedens referanse – Februar 2020

Sticky TORX ® bits fra Bahco med fargekoder

Har du husket årlig kontroll av ditt arbeidsutstyr?

Introduksjonstilbud på borevogn fra Xcalibre

Hydroscand tilbyr Prevost, som nå er EX-godkjent.

Ny maskinlevering til NYMO AS

Send til en kollega

0.347