23948sdkhjf

Disse vil bygge rv. 555 Sotrasambandet

Nå er det klart hvem som har meldt interesse for den største enkelståande samferdselkontrakten i Norge noensinne.

Kontrakten har en verdi på omtrent 10 milliarder kroner.

Det er registrert fire kvalifiseringssøknader. Alle søknadene er sendt fra utenlandske selskap, skriver Statens Vegvesen i en pressemelding. 

  • VINCI Concessions SAS
  • FCC Concesiones de Infraestructuras S.L.U
  • China Communications Construction Company Ltd.
  • ITINERA SPA

Statens Vegvesen planlegger å orientere mer om de ulike grupperingene i slutten av uke 10 .

Prosjektleder Arve Tjønn Rinde er godt fornøyd med prosessen så langt.

– Nå starter den krevende jobben med å vurdere de innkomne kvalifiseringssøknadene. Dagen i dag er en viktig milestolpe for oss som arbeider med Sotrasambandet, sier Rinde.

Mye oppmerksomhet i bransjen
OPS-kontrakten er så langt den største av sitt slag i Norge og det har vært mye oppmerksomhet i bransjen om størrelsen på kontrakten.

- Antallet grupperinger som har levert kvalifiseringssøknad ligger på nivå med det vi forventet basert på tidligere erfaringer, sier direktør for Kontrakt og marked i Statens vegvesen Utbygging Bettina Sandvin.

Offentlig-privat samarbeid (OPS)
Prosjektformen OPS (offentlig-privat samarbeid) innebærer at Vegvesenet inngår kontrakt med et selskap som skal finansiere, bygge og drifte strekningen i 25 år.

Frem til midten av april skal Vegvesenet gå gjennom dokumentasjon og vurdere hvor vidt selskapene er kvalifisert i mulighet til kravene i kontraktsutlysningen. På bakgrunn av disse vurderingene skal det velges ut tre grupperinger som går videre til dialog og forhandlinger. Grupperingene som blir med videre blir velget ut på basis av erfaring med prosjektering, finansiering, bygging og drift, halsbånd, miljø og sikkerhet (HMS), samt økonomisk kapasitet.

Kontrakten er ventet å bli signert høsten 2021 .

Fakta om rv. 555 Sotrasambandet:

Dagens Sotrasamband er en tofeltsvei med en ÅDT 30.000 . Veien er sårbar med dagens bro som eneste tilkomst til Øygarden kommune
Nytt Sotrasamband vil løsne opp flaskehalser og bli en stor forbedring for trafikanter, næringsliv og nødetater i Nye Øygarden kommune og Bergen kommune
Det nye veisystemet består av nye firefelts motorvei, egne felt for kollektivtrafikk, samt gangs- og sykkelveier.

I prosjektet inngår 22 broer, en hengebru, 23 portaler og fire toløps tunneler. Når dette vert samlet i én stor kontrakt, blir kontrakten for Sotrasambandet den største anleggkontrakten så langt i Norge.

Tilbudsgrunnlaget for OPS-kontrakten ble sendt ut i markedet via Doffin i desember 2019 . Kontrakten skal etter planen være signert i 2021.

Opphav og kilder: Pressemelding fra Statens Vegvesen

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.486