23948sdkhjf

Omsorgsbyggs største kontrakt noensinne

Nå er alle politiske beslutninger for Oslo storbylegevakt tatt, og det er klart for gjennomføringsfasen. Omsorgsbygg og Skanska signerte i dag kontrakten for denne fasen, til en verdi på 1,5 milliarder kroner.

 

Prosjekt Oslo storbylegevakt fikk sitt budsjettvedtak av bystyret i hovedstaden 26. februar. Dermed kunne opsjonen i avtalen mellom Omsorgsbygg og Skanska utløses. Signeringen er den største kontrakten i Omsorgsbyggs historie. - Vi har sett frem til denne dagen, og gleder oss til å ta fatt på neste fase. Planleggingsfasen har vært preget av godt samspill mellom alle parter, både innad i kommunen, med leietaker Oslo universitetssykehus, i prosjekteringsgruppen og med Skanska. Storbylegevakten blir et viktig bygg for alle som bor og ferdes i hovedstaden. Målet vårt er å levere et miljøvennlig og godt bygg å være i, og med utstrakt brukerinvolvering i planleggingsfasen mener jeg vi er godt rigget for gjennomføringen, sier adm.dir. i Omsorgsbygg, Lars Henrik Bøhler.

Skanska og Omsorgsbygg signerte kontrakt for samhandlingsfasen på prosjektet i januar i 2019, og har siden da sittet samlokalisert med rådgivere og øvrige samspillspartnere på tomta ved gamle Aker sykehus i Oslo.

- Vi gleder oss også til å komme i gang med gjennomføringsfasen. Vi har et fantastisk team på plass, og etter en vellykket samhandlingsfase har vi alle forutsetningene på plass for å lykkes, slik at den nye storbylegevakten blir et godt prosjekt for alle involverte parter. Skanskas visjon er å bygge for et bedre samfunn, og vi er stolte over å få være med å realisere Oslo storbylegevakt, som når den står ferdig vil ha stor betydning for alle som bor i hovedstaden vår, sier konsernsjef i Skanska, Ståle Rød

Den nye storbylegevakten skal erstatte dagens legevakt i Storgata 40 og være et døgnåpent helse- og sosialtilbud for alle som oppholder seg i Oslo. Dette innebærer akutte legetjenester innen somatikk, psykiatri, rus, sosiale kriser og skader, samt ambulante legevakttjenester. I tillegg kommer utvalgte spesialisthelsetjenester.

Fokus på bærekraftige løsninger

Det er lagt ambisiøse miljøambisjoner for prosjektet, som skal bygges etter passivhus-standarden og miljø-sertifiseres i henhold til BREEAM Excellent. Byggeplassen skal være fossilfri, og Skanska har som ambisjon sammen med Omsorgsbygg å gjennomføre mest mulig utslippsfritt. I tillegg er Oslo storbylegevakt del av et pilotprosjekt i Oslo, der ambisjonen er å gjenbruke hulldekker fra Regjeringskvartalet på ny storbylegevakt.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.125