23948sdkhjf

Daglig leder tiltalt etter dødsulykke

Endelig har Økokrim bestemt seg. Daglig leder ved Metallco Aluminium på Eina tiltales for brudd på arbeidsmiljøloven etter at to ansatte i selskapet omkom i en eksplosjonsartet brann i november 2017.

Det var 17. november 2017 at en smelteovn hos Metallco Aluminium på Vestre Toten eksploderte. Etter eksplosjonen oppsto det en kraftig brann. To personer omkom i ulykken og to andre ble skadet.

Siden den gang har politiet og påtalemyndigheten jobbet med å komme fram til en tiltale. Nå foreligger denne, og den daglige lederen av bedriften tiltales for brudd på arbeidsmiljøloven.

Det skriver Oppland Arbeiderblad (OA), som også skriver at selskapet får en bot på på 2,5 millioner kroner. Ifølge tiltalen må Metallco Aluminium også betale erstatning til de to enkene og de to som ble skadet.

Konstituert statsadvokat Maria Bache Dahl sier til OA at tiltalen primært omhandler brudd på pliktene til å gjennomføre systematisk helse-, miljø- og sikkerhetsarbeid i bedriften.

TØFF TID: Metallco Aluminium på Eina i Vestre Toten har vært gjennom en tøff tid etter ulykken for litt over to år siden. FOTO: METALLCO ALUMINIUM

Den daglige lederen er uenig i tiltalen. Ifølge hans forsvarer, Christian B. Hjort, bestrider han grunnlaget for tiltalen. Utover dette vil han ikke kommentere saken ytterligere overfor NRK.

Saken sendes nå til Gjøvik tingrett, som avgjør når saken skal prøves for retten.

 

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.172