23948sdkhjf

Kartlegger innovative klimaløsninger for bygg

Siden november har FutureBuilt, Grønn Byggallianse, FME ZEN og Enova arrangert frokostmøter etterfulgt av workshops for spesielt inviterte. I 2020 fortsetter vi å samle utbyggere, myndigheter, praktikere og forskere for å dypdykke i innovative klimaløsninger for bygg- og eiendom.

– Bygg- og eiendomssektoren spiller en viktig rolle for å nå klima- og miljømålene våre. Klimakur 2030 og EU gjennom sin «hestekur» Green Deal, høyner innsatsen. Gjennom dette arbeidet får vi beste praksis frem i lyset, slik at innovative løsninger kan inspirere andre, sier daglig leder i Grønn Byggallianse Katharina Th. Bramslev.

Hovedformålet med arbeidet er å stake ut kursen for FutureBuilt 2.0 fra 2021.

Før jul fikk FutureBuilt nyheten om at alle partier i bystyret i Oslo kommune går for en videreføring av FutureBuilt fra 2021. Også Asker kommune har vedtatt videreføring av FutureBuilt.

- Grønn Byggallianse er partner, og nå krysser vi fingrene for at samarbeidende kommuner også blir med videre, skriver Grønn Byggallianse. 

Beste praksis gir grunnlag til BREEAM-NOR

- I workshopene diskuterer vi forslag til kriterier, for blant annet sirkulære bygg og nullutslippsbygg og -områder, skriver Grønn Byggallianse. 

Grønn Byggallianse tar også med innsikten fra workshopene inn i arbeidet med ny BREEAM-NOR-manual, som er planlagt lansert i løpet av 2021.

Les mer om arbeidet med neste versjon av BREEAM-NOR her.

BREEAM-NOR-manualen skal gjenspeile gjeldende «beste praksis» i Norge og være en driver for nytenkning i planlegging og bygging for miljø og økt bærekraft.

Stort engasjement i markedet

- Med over 150 deltakere og ventelister på disse frokostmøtene, merker vi stort engasjement og behov i markedet for å dele kunnskap om innovasjonsfronten, heter det i meldingen. 

Workshopene tar tematikken i frokostmøtene videre, og har gitt inspirerende diskusjoner rundt spørsmålene:

  • Hvilke ambisjoner og hvilken innvasjonsgrad bør forbildeprosjektene i FutureBuilt 2.0 ha?
  • Hvilke eksisterende og kommende løsninger, konsepter, teknologier, produkter og prosesser er det viktig å få testet ut i konkrete prosjekter?
  • Hvilke (ikke-eksisterende) nye løsninger, forretningsmodeller og teknologier er det behov for når bransje, marked og myndigheter skal møte stadig større klima- og miljøutfordringer og høyere politiske ambisjoner på energiområdet?

Du kan se opptak og finne presentasjoner fra tidligere frokostmøter her.

Fremover i 2020 arrangerer Grønn frokostmøter og workshops om:

  • Klimavennlig materialbruk
  • Klimavennlig transformasjon av bygg
  • Dele-løsninger
  • Sirkulære byer
  • Kvalitet og sosial bærekraft
  • Plast i bygg/fossilfrie bygg
  • Grønn mobilitet

Datoer og påmelding for frokostmøter blir publisert fortløpende her.

Opphav og kilder: Pressemelding

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.066