23948sdkhjf

Omsatte for nesten 11 milliarder i Q4

| Av Redaksjon | Tips redaksjonen om en historie

Veidekke omsatte for NOK 10,8 milliarder i fjerde kvartal.

Les også: Optimera med ny storkontrakt

Dette viser resultatene for kvartalet som de publiserte tirsdag. 

Resultatet før skatt på NOK 16 millioner inkluderer avsetninger for fremtidig tap og restrukturering i entreprenørvirksomheten på til sammen NOK 330 millioner.

Entreprenørvirksomheten hadde ordrereserver på NOK 34,3 milliarder.

For året 2019 omsatte konsernet for NOK 38,8 milliarder, og resultatet før skatt var NOK 941 millioner.

Les også: Betonmast: - 2019 var et krevende år

Resultatet per aksje for total virksomhet var NOK 4,6 (IFRS) for 2019. Styret foreslår å utbetale utbytte på NOK 5,0 per aksje for regnskapsåret 2019.

– Vi har gjennomført betydelige forbedringstiltak, og det er gjort restruktureringer i bygg og anlegg i Norge og Sverige. Risikoen i prosjektporteføljen er tatt ned, og vi vil fremover være særlig bevisst hvilken risiko vi tar på oss. Samtidig er det gledelig å se at forbedringstiltakene i industrivirksomheten har gitt resultater. Det løpende forbedringsarbeidet fortsetter og vil, sammen med de gjennomførte tiltakene, gi et solid fundament for god lønnsomhet i Veidekke fremover, sier konsernsjef Jimmy Bengtsson.

– Veidekke står fast ved målet om resultatmargin før skatt på 3,0–3,5 prosent for den samlede entreprenør- og industrivirksomheten i 2020, som kommunisert på kapitalmarkedsdagen i mai i fjor, sier Bengtsson.

– Arbeidet med å etablere eiendomsvirksomheten med endret eierstruktur går som planlagt. Beslutning om børsintroduksjon eller salg av virksomheten samt gjennomføring av transaksjonen vil bli tatt i løpet av første halvår 2020. Aktiviteten i den skandinaviske eiendomsvirksomheten har økt gjennom 2019, og vi ser positivt på utsiktene inn i 2020, sier Bengtsson.

– For andre år på rad er Veidekkes klimarapportering vurdert til karakteren A i investorundersøkelsen CDP Climate Change. Hvordan vi håndterer klimarisiko og forholder oss til det grønne skiftet, blir stadig viktigere for å oppnå langsiktig lønnsomhet. Å være på CDPs A-liste bekrefter at vi er på rett vei, sier Jimmy Bengtsson.

Veidekke omsatte for NOK 10,8 milliarder i fjerde kvartal, som er på nivå med fjoråret. Mens entreprenørvirksomheten økte omsetningen, hadde industrivirksomheten noe lavere omsetning enn i fjerde kvartal i fjor.

Les også: Entreprenøren leverer «tidenes beste kvartal»

Omsetningen for året under ett var NOK 39 milliarder, og alle virksomhetsområdene bidro til veksten på 9 % fra 2018. Entreprenørvirksomheten økte omsetningen i alle tre land og sto for brorparten av veksten.

Konsernets resultat før skatt i fjerde kvartal var NOK 16 millioner. Resultatet i entreprenørvirksomheten var NOK -78 millioner, etter at det er gjort avsetninger på NOK 200 millioner for fremtidig tap i den svenske prosjektporteføljen samt NOK 130 millioner for restruktureringskostnader i Norge og Sverige.

Den danske virksomheten har levert nok et godt kvartal og en solid resultatmargin. I eiendomsvirksomheten var kvartalsresultatet NOK 96 millioner, mot NOK 162 millioner for et år siden.

Lavere utviklingsgevinster fra salg av prosjekter bidro til et lavere resultat enn året før.

Les også: Giganten tar grep – vil utvide tilstedeværelsen i Norge

Resultatet i industrivirksomheten økte til NOK 30 millioner, fra NOK -4 millioner for et år siden.

Konsernets årsresultat før skatt var NOK 941 millioner, mot NOK 591 millioner i 2018.

I Entreprenør er resultatene for de to siste årene er preget av avsetninger for tapsprosjekter og restrukturering i virksomhetene i Norge og Sverige.

I Eiendom leverte den norske virksomheten et godt resultat, mens få igangsettelser og lavere produksjon i Sverige trakk resultatet ned til noe under fjoråret. Industrivirksomheten forbedret resultatet betydelig fra i fjor, etter å ha gjennomført forbedringstiltak i alle sine forretningsområder.

Les også: Rekordresultat for OBOS

Ordreinngangen i entreprenørvirksomheten i fjerde kvartal var NOK 9,8 milliarder. Ved utgangen av året hadde entreprenør¬virksomheten ordrereserver til en verdi av NOK 34,3 milliarder, som er noe høyere enn ved årsslutt i fjor. Om lag to tredeler av ordrereserven kommer til omsetning i de neste tolv månedene.

Netto rentebærende gjeld utgjorde NOK 2,7 milliarder ved utgangen av fjerde kvartal. Kontantstrømmen for fjerde kvartal var NOK 2,2 milliarder. Den positive likviditetsutviklingen mot slutten av 2019 skyldes blant annet sterk kontantstrøm i Industri, som vanlig er på denne tiden av året, samt løsning i tvistesaker og god prosjektlikviditet i Entreprenør.

Samlet H-verdi (antall skader per million arbeidstimer) for konsernet i fjerde kvartal var 4,1, som er på nivå med foregående kvartal og ned fra 4,5 i fjerde kvartal 2018.

Sykefraværet var 4,1 %, mot 3,4 % i tredje kvartal og på nivå med fjerde kvartal 2018.

Mer om: Resultater | Veidekke
Kilde: Pressemelding
Hold deg oppdatert med Building Supply NO
Kommentarer (0)
Forsiden akkurat nå

Rekordmange vil til Statsbygg

Ukens konkurser

Risa og Kruse Smith vil bygge sykkeltunnel

Optimera med ny storkontrakt

Innstilt til utvidelse av Gardermoen-hotell

- Kollaps i innleie til bygg

Nyhetsbrev

Falt 5-6 meter på jobb

Bruker Bygg Reis Deg som utstillingsvindu

Stangeland Maskin innstilt til utbygging av to vindparker

Over 50% solgt for Bygg Reis Deg

Satser i Drammen og Tønsberg

Årets trebyggeri 2019

En sædcelle til besvær

Ølen Betong tapte i retten

Blir styreleder i Oslobygg

Han blir Hareides rådgiver

5 konkurrerer om E18-prosjekt til 5 milliarder

Sikret tre kontrakter på Svalbard

Betonmast: - 2019 var et krevende år

Åpnet E134-strekning

- Byggebransjen viktig for å nå klimamål

AF om arbeidsulykken: - Tragisk utfall

Bergensfirma kjøper opp Hallmaker Group AS

Grønt lys for Tromsø lufthavn

Omkom etter arbeidsulykke

Ukens konkurser

- Byggkvalitet uten ambisjon om gode bygg

Ukens konkurser

Norconsult sikrer nytt Bærum-prosjekt

Ukens konkurser

Enklere å velge teknisk godkjente byggevarer

Ukens vits: Glassmesteren

Ukens konkurser

Han blir ny regionsdirektør

Ukens konkurser

Infobric kjøper opp i Sverige

Se alle Bedriftenes egne nyheter

Send til en kollega

0.188