23948sdkhjf
>

I gang med BREEAM-NOR 2021 for nybygg

Grønn Byggallianse er i gang med ny versjon av BREEAM-NOR-manualen, med mål om å være ferdig innen 2021.

Les også: Grønn Byggallianse med i Global Compact

BREEAM har fått godt fotfeste i Norge og er landets mest brukte miljøsertifisering for bygg, skriver Grønn Byggallianse i en pressemelding.

Bygg- og eiendomssektoren er i gang med det grønne skiftet, godt hjulpet av BREEAM-NOR-manualen som et verktøy for å bygge og dokumentere god kvalitet med fokus på miljø og bærekraft.

Gjeldende BREEAM-NOR-manual ble lansert i 2016 og det har siden blitt gjennomført to mindre revisjoner.

For å kunne ta inn endringer i kunnskapsgrunnlaget, lovkrav og markedsutvikling, er Grønn Byggallianse nå i gang med arbeidet med ny versjon av BREEAM-NOR.

Skal gjenspeile «beste praksis» i Norge

Grønn Byggallianse leder arbeidet, i tett samarbeid med BRE (eier av BREEAM). Målet er å ha manualen ferdig innen 2021. Den nye manualen bygger på den kommende, internasjonale BREEAM New Construction (INT NC).

Les også: Kartlegger innovative klimaløsninger for bygg

I takt med utviklingen i samfunnet, vil neste versjon ivareta enda flere aspekter knyttet til ytre miljø, sosiale forhold og økonomi.

BREEAM-NOR 2021 skal gjenspeile gjeldende «beste praksis» i Norge og være en driver for nytenkning i planlegging og bygging for miljø og økt bærekraft. Nasjonale tilpasninger skal være godt gjennomarbeidet.

Utviklingsprosessen skal sikre bred forankring og engasjement

Arbeidet skal forankres bredt i markedet. Grønn Byggallianse har frem til januar 2020 samlet inn og systematisert tilbakemeldinger fra blant annet revisorer, AP-er, tekniske avklaringer og BRE sitt arbeid.

Før den nye manualen ferdigstilles vil markedet inkluderes ytterligere, både gjennom høringer og tekniske arbeidsgrupper. I tillegg er det etablert en strategisk rådgivningsgruppe.

Kilde: Pressemelding

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Redaksjonen anbefaler

Send til en kollega

0.094