23948sdkhjf

Etablerer stor ny byggherre

Nye Oslobygg KF får ansvar for bygging og drift av alle nye formålsbygg i kommunen.

Oslobygg vil bestå av det som i dag er de kommunale foretakene Kultur- og idrettsbygg, Omsorgsbygg, Undervisningsbygg og utbyggingsvirksomheten til Boligbygg.

– Vi starter nå prosessen med å samle foretakene og jeg har stor tro på prosjektet. Ett større foretak er bedre rustet til å tilpasse seg fremtidige krav om hurtigere endringer og økt kompetanse innenfor teknologi, innovasjon og nye arbeidsmetoder, sier Victoria Marie Evensen, byråd for næring og eierskap i en pressemelding.

Oslobygg KF vil forvalte omlag 2,5 millioner kvadratmeter eiendom og blir en av Norges største byggherrer og eiendomsaktør.

Flere positive effekter

Sammenslåingen av byggforetakene ble vedtatt i Oslo bystyre 29. januar. Etableringen skjer for å få større og mer robuste fagmiljøer som vil være positivt for fremtidig rekruttering og muligheten til å utvikle egne ansatte.

– Kommunen kan nå i større grad tilrettelegge for en mer effektiv bruk av kommunens tomter og bygge for flere formål i ett og samme prosjekt. Vi får mulighet til å fremme god klimapolitikk, og til å bekjempe arbeidskriminalitet. I tillegg står vi sterkere rustet til å ta i bruk ny teknologi i våre byggeprosjekter, sier byråden.

Boligbyggs forvaltning av kommunale boliger vil fortsette i et eget foretak. Årsaken er at Boligbygg skiller seg fra de øvrige foretakene når det gjelder leietakere, husleiemodell og finansiering. I tillegg er det viktig å ivareta det boligsosiale formålet til Boligbygg.

– Boligbygg har et viktig formål, nettopp å skaffe boliger til vanskeligstilte i Oslo. Jeg tror dette best ivaretas ved at denne delen av Boligbyggs virksomhet beholdes i et eget foretak, sier Evensen.

Gjennomføringsperioden starter nå og Oslobygg vil tidligst være operativt i starten av 2021. I gjennomføringsfasen vil dagens foretak fortsette sin vanlige drift.

Det har vært gjennomført en åpen og inkluderende prosess i planleggingen av nytt foretak, med særlig vekt på å involvere ansatte og deres organisasjoner. Denne involveringen vil fortsette i det videre arbeidet, skriver Oslo kommune.

Opphav og kilder: Pressemelding

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.141