23948sdkhjf

Kjøper opp dansk bedrift og fabrikk

Inntar det danske markedet igjen etter 95 år.

.Det norske dør- og vinduskonsernet NorDan Gruppen overtar 70 % av aksjene i den danske vindusprodusenten STM Vinduer AS.

Les også: Anko AS har kjøpt Geomatikk Survey AS

Dette skriver NorDan i en pressemelding denne uken.

Avtalen har virkning fra 17. januar 2020, og innebærer at NorDan Gruppen er tilbake i Danmark nesten 95 år etter at selskapets grunnlegger flyttet til Norge og etablerte den tradisjonsrike vindusprodusenten med hovedkontor på Moi i Rogaland.

Avtalen mellom NorDan Gruppen og STM Vinduer innebærer at de resterende 30 % av aksjene beholdes av Henrik, Jesper og Charlotte Eriksen som er barna til den tidligere hovedaksjonæren Henning Eriksen.

Konsernsjef Tore Rasmussen i NorDan Gruppen uttaler om overtakelsen:

- NorDan har en sterk posisjon i Norge, Sverige, Storbritannia og Irland, men Danmark har til nå vært en hvit flekk på kartet. NorDan er en forkortelse for «Norge Danmark», og bakgrunnen for navnet er at grunnleggeren Johannes Rasmussen var dansk, forteller Rasmussen.

Han legger til:

Les også: GK kjøper opp og styrkes

- Jeg er derfor meget tilfreds med at sirkelen blir sluttet og at NorDan endelig etablerer seg i Danmark.

Videre forteller Rasmussen:

- NorDan eies i sin helhet fortsatt av familien Rasmussen, og i familieselskapet STM Vinduer har vi en god match hvor vi deler mye av den samme bakgrunnen og grunnleggende verdier. Sammen har vi en klar ambisjon om å bli en viktig samarbeidspartner for kundene våre og en sterk aktør i det danske markedet.

Administrerende direktør Finn Methmann i STM Vinduer uttaler om overtakelsen:

- Jeg er stolt over at NorDan Gruppen valgte å gå i dialog med STM Vinduer i Danmark, og jeg ser det absolutt som en anerkjennelse av det vi står for i STM Vinduer. NorDan Gruppen er et meget profesjonelt drevet konsern med høy faglig kompetanse og en virksomhetskultur som vi i STM Vinduer vil passe godt inn i.

– Jeg ser frem til samarbeidet som vil styrke STM Vinduer både nasjonalt og på eksportmarkedet.

Overtar også fabrikken

NorDan Gruppen har et langsiktig perspektiv for virksomheten i Danmark, og har i tillegg til aksjemajoriteten i STM Vinduer A/S også kjøpt den 16.000 kvadratmeter store fabrikkbygningen på Langeland.

Salgsvirksomheten i Danmark fortsetter

STM Vinduer vil videreføre arbeidet med den etablerte salgsstrategien for det danske markedet, som innebærer et fortsatt tett samarbeid med og levering til forhandlere tilknyttet De Danske Byggecentre. De ansatte hos STM Vinduer ble orientert om overtagelsen fredag 17.1.2020.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.094