23948sdkhjf

Fant brudd på arbeidsmiljøven – stanset bruk av truck på dagen

SI Aluminium på Stord fikk hard medfart av Arbeidstilsynet etter en inspeksjon. Tilsynet fant en rekke brudd på arbeidsmiljøloven, og det ble gjort vedtak om umiddelbar stans i bruk av kran og truck.

SI Aluminium visste om at kranen og trucken ikke var godkjent, men brukte den likevel. Arbeidstilsynet krevde umiddelbart opphør i bruk av kranen og trucken.

Les også: Utenlandske arbeidstakere er ikke på salg

Etter at tilsynet hadde vært på stedet, filmet en nabo til SI Aluminium en truck i aksjon, som ser svært lik ut den som ble forbudt å bruke inntil videre. Bedriften sier på sin side at det ikke er den samme trucken, men en ekspert sier til Stord24.no at det er lite sannsynlig at det er tilfellet. Den likner for mye på den som ble forbudt å bruke, uttaler eksperten.

SI Aluminium erkjenner mye av det tilsynet avdekket under sitt tilsyn med bedriften. I et svarbrev til Arbeidstilsynet, som Stord24.no har fått tilgang til, kommer det fram at traverskraner og en teleskoptruck ikke har fått godkjent periodisk kontroll. Videre skriver bedriften at trucken ikke er godkjent grunnet feil og mangler, og at kranene trenger oppgradering for å bli godkjent.

Bedriften uttaler til lokalavisa at de ikke skal bruke kranen og trucken før de tilfredsstiller kravene fra tilsynet. Men som nevnt ble det altså filmet en truck i bruk hos SI Aluminium etter at forbudet mot bruk av angjeldende truck ble iverksatt.

På spørsmål fra Stord24.no på hvorfor utstyret var tatt i bruk til tross for at de visste at de ikke var godkjent, svarer HMS- og økonomiansvarlig i SI Aluminium, Cecilie Vold, følgende:

- Jeg ser ikke noe poeng i at vi skal kommentere noe mer utover at vi skal følge påleggene fra Arbeidstilsynet.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.063