23948sdkhjf

Inviterer til frokostmøte om arbeidsplassutforming

Forskningen på arbeidsplassutforming har klare mangler, viser en oversikt Høgskulen på Vestlandet har utarbeidet med støtte fra Statsbygg.

Nå inviterer Statsbygg på frokostmøte 4. februar for å presentere funnene.

- En av Statsbyggs viktigste oppgaver er å utforme gode, fleksible og effektive kontorløsninger for statlige virksomheter. Som en del av dette arbeidet har Statsbygg støttet en systematisk litteraturgjennomgang av all forskningen som er blitt gjort på arbeidsplassutforming, skriver selskapet i en pressemelding.

Dette er den første gjennomgangen av sitt slag i verden på dette feltet. Gjennomgangen viser at forskningen som er blitt gjort på arbeidsplassutforming er mangelfull.

Selv om det finnes en del forskning på fysiske forhold, som for eksempel støy, finnes det relativt lite forskning på kontorlokalenes betydning for organisasjonsutvikling og endringsprosesser.

- Dette er et viktig funn. Arbeidsplassutforming i det offentlige er et tema som engasjerer mange. Statsbyggs mål med denne gjennomgangen er å bygge kunnskap som sikrer gode avgjørelser og et felles grunnlag for diskusjoner, sier kommunikasjonsdirektør Hege Njaa Aschim i Statsbygg.

Statsbygg inviterer nå til frokostmøte tirsdag 04.02.20 kl. 08:00-09:45 i sine lokaler på Byporten i Oslo der den nye forskningsoversikten presenteres. 

Meld deg på her, innen tirsdag 28.01.20.

Arbeidet med litteraturgjennomgangen er ledet av forsker Ane Gjerland ved Høgskulen på Vestlandet i samarbeid med blant andre professor Frode Thuen og PhD-stipendiat Elisabeth Søiland. På frokostmøtet vil Gjerland gjennomgå funnene. I tillegg vil Statsbygg fortelle om sitt arbeid med arealutvikling, og hvordan de tilbyr dette gjennom sine tjenester.

Program

08:00 – Registrering og frokostservering

08:30 – Velkommen v/Morten Dybesland, avd.dir. strategi og forskning i Statsbygg 08:35 – Presentasjon av litteraturstudie arbeidsplassutforming v/forsker Ane Gjerland, Høgskulen på Vestlandet
09:05 – Hvordan arbeider Statsbygg med arbeidsplassutforming? v/Lise Bergflødt, fagansvarlig arealutvikling i Statsbygg
09:25 – Spørsmål fra salen
09:40 – Avslutning v/Morten Dybesland
09:45 – Slutt

Opphav og kilder: Pressemelding

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.093