23948sdkhjf

Nest beste trucksalg på mange år

 Medlemmene i gaffeltruckgruppen til Maskingrossistenes Forening solgte i fjor 4.706 trucker, det nest-høyeste salget på mange år.

Dette går fram av fersk satistikk fra Maskingrossisternes Forening (MGF). Medlemmene i foreningens gaffeltruckgruppe solgte 1.184 trucker i fjerde kvartal i fjor. Totalt endte fjorårets salg på 4.706 trucker. Det var 495 færre (9,5 prosent) enn 2018, som imidlertid var rekordhøyt. Nedgangen knytter seg til trucker knyttet til lagerdrift som støtteben-, palle- og plukktrucker.

Les også: Rekordomsetning for kompressorer

Det er tungt.no som skriver dette.

– Det er fortsatt vekst i omsetningen av nye motvektstrucker som er den største undergruppen til statistikken. Den største økningen har vi i klassene mellom 2 og 6 tonn, mens vi ser en tilbakegang på de aller minste og de største. Ikke uventet ser vi at salget av dieseltrucker går noe tilbake, selv om det fortsatt ikke er noen dramatisk endring. 4-hjuls elektriske trucker er den store vinneren med en økning på hele 26,5 prosent, opplyser MGF-direktør Tone Lindberg Grøstad i en pressemelding.

Ifølge MGF-statistikken ble det i fjor solgt 1.695 motvektstrucker, 4 flere enn året før. 1.087 var elektriske mens 608 var utstyrt med forbrenningsmotor. Den elektriske andelen kom dermed opp i hele 64 prosent og man skal ikke gå alt for mange årene før de to segmentene var jevnstore.

Les hele artikkelen på tungt.no her.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.063