23948sdkhjf

Rehabiliterte Holmlia bad

Til glede for små og store badegjester i Søndre Nordstrand bydel av Oslo gjenåpnet Holmlia bad på nyåret etter å ha vært gjennom en 7 måneder lang rehabilitering.

Badet har fått nytt stålbad, plaskebasseng for de minste, ny belysning og oppgraderte garderobeanlegg med tilhørende fasiliteter.

Tirsdag 7. januar var det duket for en formell åpning av det populære badet i Oslo sør. Byrådsleder Raymond Johansen og byråd for næring og eierskap, Victoria Marie Evensen, foresto åpningen.

- Vi vet at det er mange i Oslo som ikke kan svømme. Det å ha et badetilbud i nærheten av skolen er en forutsetning for å ha en god svømmeundervisning, sier byrådsleder Raymond Johansen.

- Vi er utrolig stolte over at vi de siste åra har fått til et taktskifte i investeringer i folkebad og idrettsanlegg i Oslo. I løpet av 2023 står nye bad klare på Tøyen, Manglerud og Stovner, i tillegg pusser vi opp flere av de andre offentlige badene. Ikke siden 1983 har det blitt åpnet et nytt folkebad i Oslo, sier byrådslederen.

Satser på bad og Oslo sør

Holmlia bad er et godt besøkt lokalbad og det eneste svømmeanlegget i Oslo sør.

Badet betyr mye for de som bor i området og nå er badet blitt både langt hyggeligere og mer funksjonelt.

- Vi må ta vare på idrettsanleggene våre og rehabiliteringen av Holmlia bad og fellesarealene er et godt eksempel på nettopp det, sier Victoria Marie Evensen, byråd for næring og eierskap.

Byrådsleder Raymond Johansen og byråd for næring og eierskap, Victoria Marie Evensen gjenåpnet Holmlia bad tirsdag 7. januar. Foto: Ken Opprann

Tilrettelagt for nye brukergrupper

Badeanlegget fremstår som nytt, og er nå tilrettelagt med egen HC garderobe og HC heis. Det er installert et helautomatisk renseanlegg med sandfilter, gjenbruk av spylevann og akustisk demping både i svømmehall og i garderober.

- Brukerne har fått et moderne badeanlegg, med en lun og fin atmosfære. Universell utforming og varmeregulering gjør badet tilgjengelig også for nye brukergrupper, sier direktør i Kultur- og idrettsbygg, Eli Grimsby.

Sentrale tiltak i rehabiliteringen har vært:

  • Nytt stålbad og et lite plaskebasseng for de minste
  • Totalrehabilitering av garderobeanleggene
  • Universell utformet
  • HC garderobe
  • Akustisk demping i svømmehall og garderober
  • Ny belysning av tak og vegger
  • Helautomatisk renseanlegg
  • Utskifting av dører og gulvbelegg

Fakta

Holmlia fjellhall består av en flerbrukshall, en svømmehall, treningssenter og fungerer i tillegg som offentlig tilfluktsrom. Anlegget har stor pågang og brukes daglig av minst 1000 personer fra Holmlia skole, Lusetjern skole og Holmlia Sportsklubb.

Svømmehallen, garderobene og fellesarealene var nedslitte og ikke tilrettelagt for universell utforming. De tekniske installasjonene var fra begynnelsen av 80-tallet, og trengte en full rehabilitering for å opprettholde sin funksjon.

Med oppgraderingen av badet er nå hele fjellhallen rehabilitert.

Arbeidet med Holmlia bad er levert i henhold til tid og kost.

Budsjett: 44 mill. kroner inkludert tilskudd på 17 millioner fra tippemidler.

Opphav og kilder: Pressemelding

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.111