23948sdkhjf

BaneNOR-sjef blir styreleder i Conceptor Bolig

Petter Eiken fra BaneNOR til styreleder i Conceptor Bolig.

Eiken, som nylig gikk av med pensjon fra stillingen som konserndirektør i Bane NOR med ansvar for knutepunkt og eiendom, blir styreleder i Conceptor Bolig AS.

Samtidig melder selskapet at de har solgt hele 117 boliger til en verdi på 486 millioner kroner i pr. desember 2019. Det gir en gjennomsnittspris pr. bolig på 4,2 millioner kroner.

- Conceptor Bolig AS har en klar vekststrategi og skal bygge leiligheter og boliger i det sentrale østlandsområdet hvor også InterCity-satsing er prioritert. Satsingsområdet kjennetegnes av å være sentrumsnært og ha nærhet til kollektivknutepunkt, skriver selskapet i en melding fredag.

Selskapet har ca. 2.200 leiligheter under utvikling. Lasse Skjelbred er adm. direktør i Conceptor Bolig som har hovedkontor på Billingstadsletta i Asker.

– Vi er glade og stolt over at Petter Eiken har takket ja til tilbudet om å bli styreleder i Conceptor Bolig over nyttår, sier Ronnie Egeland som dermed overlater stafettpinnen til Petter Eiken. Ronnie Egeland fortsetter som styremedlem. Styret i Conceptor Bolig AS består videre av Vidar Lyhus, Jon E. Skjørshammer og Asbjørn M. Johansen.

– Jeg har hatt en spennende tid i Bane NOR hvor jeg bl.a. ledet de store endringene som fulgte med Jernbanereformen. Conceptor Bolig AS har imponert meg med en klar og fokusert strategi. Selskapet har god fart og 2.200 leiligheter under utvikling. Det blir spennende å bidra aktivt som styreleder fremover, sier påtroppende styreleder Petter Eiken.

I Bane NOR hadde Petter Eiken ansvar for utvikling, forvaltning og drift av Bane NORs eiendomsportefølje, bestående av blant annet tekniske bygg, stasjoner, terminaler, verksteder og utviklingseiendom. Bane NOR Eiendom eier, utvikler og forvalter en av Norges største eiendomsporteføljer.

– Tiden som leder i Bane NOR har gitt meg en solid erfaring innen eiendom og jeg gleder meg nå til å ta fatt på ny epoke i livet som aktiv styreleder i Conceptor Bolig AS.

I Bane NOR hadde Petter Eiken ansvaret for 4.500 eiendommer med et grunnareal på 140.000 mål. Bane NOR hadde en bygningsmasse på totalt 1.020.000 m2 fordelt på 1.660 bygg. Den bokførte balansen var på 8,7 MRD kroner, mens de virkelige verdiene i selskapet er vurdert til å være hele 46 milliarder. Bane NOR har et utviklingspotensial på 2 millioner m2.

Petter Eiken startet i ROM Eiendom i 2014 som ble en del av Bane NOR i 2017. Før dette var han viseadministrerende direktør for Skanska internasjonalt og administrerende direktør for Skanska Norge. Han har også erfaring fra transportsektoren som tidligere styreleder for Norsk Jernbanedrift og har hatt flere lederstillinger i Veidekke. Eiken er utdannet sivilingeniør Bygg ved Norges tekniske høyskole (NTH) i Trondheim. Han er født og oppvokst i Porsgrunn i Telemark.

Opphav og kilder: Pressemelding

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.093