23948sdkhjf

Rådgiver etablerer nytt selskap for anleggsbransjen

Det Oslo-baserte rådgivningsselskapet Bygganalyse etablerte i høst et nytt selskap under navnet Anleggsanalyse.

Hensikten er å drive ingeniørvirksomhet innenfor fagområdet prosjektadministrasjon som definert av Rådgivende ingeniørers forening, skriver selskapet i en melding til Building Supply.

- Anleggsanalyse skal tilby samme tjenester som Bygganalyse men med spesiell vekt på anleggsøkonomi, skriver selskapet.

Blant tjenestene som tilbys nevnes samordning av data fra ulike IT-miljøer, massehåndtering og logistikk, kvalitetssikring av tilbud og anbudsunderlag, kvalitetssikring av enhetspriser, mengdeberegning fra modeller, kalkyler, estimater og usikkerhetsanalyser.

I mai kunne vi melde om at Bygganalyse hadde overtatt sin første bedrift etter å ha eksistert i 33 år.

Bygganalyse har 33 ansatte og har strategisk satset på organisk vekst og bygget «sten for sten». Dette er den samme modellen de ønsker å bringe over til Anleggsanalyse.

- Vi ser helt klart at vi kan ha gjenbruk av mye god metodikk, gode systemer, bruk av standarder og klassifisering, deling av IT og ha glede av den IT-kompetansen vi har bygget opp, forteller styreleder for Bygganalyse Olle Rudén når vi besøker ham i bedriftens lokaler på Skøyen.

- Å ta med seg gode ting fra bygg over i anlegg. Det tror jeg mye på Det finnes mange gode ideer i anlegg som man kan ha glede av i bygg, og ting i bygg man kan ha glede av i anlegg. Akkurat den koordineringen og overføringen av kompetanse, den tror jeg vi skal kunne høste litt av, sier Rudén.

Rudén blir også styreleder for Anleggsanalyse foreløpig, men forteller at dette trolig ikke blir en permanent løsning. De håper å ansette flere folk til neste år.

Rudén anerkjenner at til tross for at de er kjenninger i byggebransjen, så er de fortsatt relativt ferske i anleggsbransjen.

- Vi har tatt 30 år å komme oss hit med Bygganalyse. Vi ser at dette her kommer til å ta tid, sier han om det nye selskapet, forteller Rudén. 

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.126