23948sdkhjf

Historiens største enkeltstående samferdelskontrakt lyses straks ut

Norgeshistoriens største enkeltstående samferdselskontrakt skal lyses ut.

Statens vegvesen fikk 16. februar 2018 i oppdrag av Stortinget å bygge rv. 555 Sotrasambandet som et OPS-prosjekt.

– Arbeidet med kontraktgrunnlaget er i sluttfasen og vil om kort tid blir lyst ut i Doffin og TED. Dette vil skje allerede før jul, sier prosjektleder Arve Tjønn Rinde i en pressemelding fra Statens Vegvesen. 

OPS står for Offentlig – Privat – Samarbeid og er en finansieringsmodell som ofte blir brukt i store og omfattande prosjekt. Avtalen som blir etablert er mellom et OPS-selskap, finansielle partner, og Statens vegvesen, avtalepart.

OPS-selskapet vil etablere sin egen prosjektorganisasjon som utarbeider sin egen gjennomføringsstrategi, knytte til seg strategiske leverandørar innen prosjektering, bygging, drift og vedlikehold. Nå i første omgang skal aktuelle selskap levere inn sin kvalifiseringssøknad i løpet av februar 2020.

Synfaring i januar

– I første omgang gjennomfører vi ein prekvalifisering der vi skal velge ut tre potensielle OPS-selskap. Planen er å kunne annonsere de tre aktuelle selskapene før sommeren 2020. Deretter blir det dialog- og tilbudsfase, der de aktuelle OPS-selskapene skal forstå prosjektet, utføre nødvendige grunnboringer, synfaringer, starte prosjektering og planlegge prosjektet, sier Rinde.

For at aktuelle leverandører skal forstå omfanget og kompleksiteten i prosjektet kommer Statens vegvesen til å inviterer til et informasjonsmøte og synfaring allerede januar 2020.

Endelig kontrakt signeres høsten 2021.

Kostnadsramme for prosjektet er satt til 10 milliarder kroner. 

Utfordrende prosjekt

– Prosjektet skal bygges i et sterkt trafikkert område, tett på bustader og beboere noe som gjør prosjektet ekstra utfordrende. Dette gjør at Vegvesenet allerede har startet arbeidet med å legge om høgspentlinjen mellom Breivik i Bergen til Bildøy i Fjell, sier Rinde.

Nylig var det gjennomslag i en av kabeltunnelane. Her startar arbeidet med å trekke kablene gjennom sommeren 2020.

– Forberedende aktiviteter er i full gang slik at vi er ferdig med disse i god tid før OPS-kontrakten blir signert. På denne måten er vi med på å sikre rask tilkomst til området og rask oppstart av selve prosjektarbeidet, sier prosjektlederen.

Opphav og kilder: Pressemelding fra Statens Vegvesen

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.156