23948sdkhjf
>

Tar over dansk arkitekt

Det kjente arkitektfirmaet Henning Larsen blir en del av Rambøll Gruppen.

Les også: Alt klart for at HENT skal bygge Nye UNN Narvik

Dette melder Rambøll i en pressemelding denne uken.

- Den felles visjonen er å skape bærekraftige byer og bygninger som bidrar til å løse de store globale utfordringene.

Henning Larsen fortsetter under eget navn og skal i den nye organisasjonen drive den felles ambisjonen om å levere integrerte designløsninger av bærekraftige bygg og byer, basert på bedriftenes globale plattform og nordiske verdisett. Det danske arkitektfirmaet har også kontor i Oslo, heter det i meldingen fra selskapet.

Et viktig strategisk steg

At Henning Larsen nå blir en del av Rambøll Gruppen er et viktig strategisk skritt for Rambøll, skriver selskapet.

Det kommende året er ambisjonenfor bedriften  å etablere en global forretningsenhet innen arkitektur, med ca. 800 arkitekter og landskapsarkitekter. Denne vil ledes av Mette Kynne Frandsen. Ifølge Jens-Peter Saul, konsernsjef i Rambøll Gruppen, betyr dette at Rambøll får mulighet til å komme enda tettere på kundene sine.

- Med Henning Larsen kombinerer vi arkitektur, ingeniørvitenskap, integrert design og sterke digitale løsninger, som setter et positivt bærekraftavtrykk globalt. For Rambøll betyr kjøpet også at vi kan styrke vår dialog med kundene i de tidlige fasene av prosjektene, hvor fokuset er på konsept- og ideutvikling. Slik kan vi bidra til at forutsetningene for bærekraftig design tegnes inn fra begynnelsen. Sammen får vi en unik posisjon i konkurransen om de mest spennende og krevende prosjektene, og øker internasjonaliseringen vår med et tydelig skandinavisk avtrykk, sier Saul.

- Ved å gå sammen med Henning Larsen styrker vi vår satsing innen arkitektur både her i Norge og globalt. Dette befester vår posisjon som et av de største arkitektmiljøet i Norge, samtidig som det gir spennende muligheter internasjonalt. Vi ser frem til å ønske Henning Larsen velkommen til den norske grenen av selskapet, samt å få 300 dyktige nye kolleger fra Henning Larsen, sier Ole-Petter Thunes, Direktør Rambøll i Norge.  

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Redaksjonen anbefaler

Send til en kollega

0.078