23948sdkhjf

Full splid om ferjefri E39

Flere leverandører til ferjeindustrien øynet nytt håp da Venstre torsdag åpnet opp for ferjer på E39 likevel. Nå kommer svarene fra regjeringspartnerne Høyre og Frp: Uaktuelt.

Dette skriver NTB i en melding. Det var statssekretær i Klima- og miljødepartementet Atle Hamar fra Venstre som torsdag sa til VG at det er «på tide å vrake gigantprosjektene for ferjefri E39 langs vestlandskysten». Han mener at ferjestrekningene i stedet bør brukes til å videreutvikle nullutslippsfartøy.

Statssekretær Hamar får støtte fra SV, som mener at veiprosjektet er utdatert.

Dette har fått regjeringspartnerne Høyre og Frp til å reagere.

– Vi kan ikke bare tenke på ferjer som marked for en ny teknologi. Det er også en flaksehals for næringen og innbyggerne våre, sier Helge Orten til VG. Han er Høyres transportpolitiske talsperson og leder av transportkomiteen på Stortinget. Orten sier at ferjefri E39 er vedtatt, og at den politikken ligger fast.

Også FrP reagerer.

– Det er uaktuelt å bruke veipenger på klimatiltak. Det er mange private aktører som arbeider godt for å utvikle god teknologi allerede. Det er ikke de primære oppgavene til staten, sier stortingsrepresentant Morten Stordalen (Frp) til VG.

 

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.141