23948sdkhjf

Video: Milliardoppdraget på Gardermobanen er nesten 30% ferdigstilt

Entreprenørgiganten NCC bygger for tiden dobbeltspor på Gardermobanen for Bane NOR. 

Prosjektet hadde byggestart i slutten av 2018, og har en størrelse på 1,6 milliarder kroner.

Nord for Eidsvoll stasjon skal det bygges rundt fire kilometer med nytt dobbeltspor. Det skal også bygges en løsmassetunnel på 380 meter, flere jernbanebruer og kulverter og jernbanetekniske tilpasninger på Eidsvoll stasjon.

I en ny video forteller selskapet litt om fremgangen på prosjektet.

Det meldes at store deler av spunt- og pelearbeider ferdigstilles i høst. Det flyttes over en million kubikkmeter med masser på prosjektet for øyeblikket. Samtidig foregår det støpearbeid av bropilarer og kulverter for den nye toglinjen.

NCC melder at omtrent 27 prosent av arbeidene er ferdigstilt i november 2019. Byggetiden er beregnet til å vare frem til sommeren 2023.

Marcus Olsson, prosjektleder på Venjar-Eidsvoll Nord på Gardermobanen, forteller:

- Det er et komplisert prosjekt med ulike fag som samarbeider tett innpå hverandre.

Videre sier Olsson:

- Det er veldig viktig med koordineringen mellom fagene og få alle til å jobbe sammen, for å skape den gode dialogen og den bra stemningen som vi har på dette prosjektet. Både med interne medarbeidere i NCC, Carl C Fon, Hercules og også med underentreprenører og innleid personell.

- Men det viktigste er at vi forsøker å bygge et lag. Vi ser at vi lykkes, så det er utrolig heftig å se, sier han avsluttende.

Les mer om prosjektet her

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.141