23948sdkhjf

Klima: Ekstremvær bekymrer få i Nord-Norge

Building Supply har tidligere skrevet om hvordan de økte klimaendringene og mer ekstremvær skaper nye utfordringer for bygg- og anleggsbransjen.

På Vestlandet og i Oslo tror 1 av 4 at boligen kan rammes økonomisk av ekstremvær, mens kun halvparten så mange i Nord-Norge tror det samme. – Det er ingen grunn til å tro at Nord-Norge skal skjermes for ekstremvær, mener forsikringsselskap.

Norstat har på vegne av Codan Forsikring undersøkt om nordmenn mener ekstremvær vil få større økonomiske konsekvenser for boligen deres i løpet av de neste fem årene. På landsbasis svarer 21 prosent at de mener det. Mens 25 prosent på Vestlandet og 24 prosent i Oslo mener dette, mener kun 12 prosent i Nord-Norge det samme.

Dette skriver forsikringsselskapet Codan Forsikring i en melding.

 – Vestlandet er mest utsatt, både når det gjelder nedbør og skred. Det er likevel ikke grunn til å tro at Nord-Norge skal bli mindre påvirket av ekstrem nedbør, sier seniorforsker Rasmus Benestad ved Meteorologisk institutt.

Bare i høst har ekstremnedbør gitt svært mange vannskader flere steder i landet. Nye tall fra Finans Norge viser at det i september var vannskader for 400 millioner kroner, og nedbør var årsaken til en stor andel av disse.

Les mer om statistikken her.

Opphav og kilder: Pressemelding fra Codan

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.093