23948sdkhjf

Politiet ber om hjelp: Hvordan stanser man byggetyvene?

Den norske byggebransjen har det siste året sett en stor tyveribølge slå innover landets byggeplasser.

Hengelåser klippes over, containere skjæres opp og tyver får med seg verktøy og maskiner til millionbeløp – ofte uten å legge igjen spor.

Politiet i Drammen har tidligere vært ute og uttalt at de sliter med ressurser til å kunne etterforske alle sakene som har hopet seg opp.

Nå går politiet ut og ber Byggebransjen om assistanse til å finne ut hvordan man kan stanse tyvene.

- Den siste tiden har det vært mange tyverier av kostbart verktøy fra byggeplasser. Særlig har kontainere vært utsatt, og det er stjålet for store verdier. Håndverktøy som driller og vinkelslipere, og annet det er lett å bære med seg, er populære hos tyvene, begynner et innlegg på politiet i østre distrikts facebookside.

Videre spør de hva byggebransjen selv tenker.

- Hva kan tiltakene være? spør politiet.

Deretter kommer politiet selv med forslag til hindringer.

- Merk verktøyet godt og noter serienummer. Men viktigst er å sikre steder der verktøy oppbevares. Gjør det vanskelig for tyvene ved å sperre tilgang til konteinere/lokaler. En hengelås stopper ikke tyvene. Er det mulig å parkere et eller flere kjøretøy for å hindre enkel atkomst til en kontainer eller dør? Kan verktøyet oppbevares flere steder for å redusere sårbarheten? Sensorutløst belysning og videoovervåking kan også ha god forebyggende effekt, sammen med eventuelt vakthold, skriver de.

Alle som observerer mistenkelig aktivitet ved byggeplasser, spesielt på nattestid, oppfordres til å kontakte politiet umiddelbart på telefon 02800.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.141