23948sdkhjf

AF Gruppen: Sterke resultater og god vekst

| Av Redaksjon | Tips redaksjonen om en historie

AF Gruppen (AFG) leverer god vekst og sterke resultater for 3. kvartal 2019. Omsetningen økte med 12 prosent til MNOK 5 069 i kvartalet, mens resultatet før skatt økte med 8 prosent til MNOK 339.

AF Gruppens omsetning var MNOK 5 069 (4 536) i 3. kvartal og MNOK 16 146 (13 111) i årets ni første måneder. Dette tilsvarer en vekst på henholdsvis 12 prosent og 23 prosent sammenlignet med tilsvarende perioder i fjor.

Les også: Signerte kontrakt om Furuset Hageby

Resultat før skatt ble MNOK 339 (313) i 3. kvartal og MNOK 929 (764) i årets ni første måneder. Dette ga en resultatmargin på 6,7 prosent (6,9 prosent) i 3. kvartal og 5,8 prosent (5,8 prosent) i årets ni første måneder.

Samlet ordrereserve var MNOK 23 000 (18 920) ved utgangen av kvartalet.

Dette skriver AF Gruppen i en pressemelding.

AF Gruppen har en meget solid finansiell posisjon. Kontantstrøm fra driften ble MNOK 182 (100) i 3. kvartal 2019. AF Gruppen hadde per 30. september 2019 netto rentebærende gjeld på MNOK 598.

Les også: Lier-bedrift doblet omsetning i 2019 – vokser fortsatt

Per 30. september 2018 hadde AF netto rentebærende fordringer på MNOK 680. Endringen skyldes hovedsakelig implementering av ny regnskapsstandard (IFRS 16) fra 1. januar 2019.

Balanseførte leieforpliktelser som i år innregnes som følge av standardendringen var MNOK 881 per 30. september 2019 og disse inngår i netto rentebærende gjeld.

Resultat per aksje for kvartalet ble NOK 2,32 (2,24).

Etter kvartalets slutt offentliggjorde selskapet at AF Gruppen har gjennomført kjøpet av Betonmast AS gjennom Betonmast Holding AS, et selskap som per i dag eies 67,4 prosent av AF Gruppen og 32,6 prosent av ledelse og tidligere aksjonærer i Betonmast.

Les også: Innstilt til utvidelse av Gardermoen-hotell

- AF skal være i kontinuerlig utvikling og utfordre etablerte sannheter. Gjennom tiår har vi vært i konstant bevegelse og vi har nylig ønsket 1 000 nye medarbeidere velkommen til AF-familien. Kjøpet av Betonmast vil stå som en betydelig milepæl i AF Gruppens historie og er starten på noe vi tror vil bli et fantastisk partnerskap. Samlet har vi svært sterk kompetanse. Vår ambisjon er å videreutvikle denne kompetansen og skape varige verdier for våre interessenter, sier Morten Grongstad, konsernsjef i AF Gruppen.

AF skriver at de har en kompromissløs holdning til sikkerhet og stiller de samme strenge sikkerhetskravene til alle samarbeidspartnere og leverandører som til egne medarbeidere. Tall fra underleverandører inkluderes i skadestatistikken. H-verdien for 3. kvartal var 0,2 (0,3). For årets ni første måneder var H-verdien 0,9 (0,8).

-AF arbeider systematisk og målrettet for å unngå arbeidsrelatert fravær. Målsettingen er å ha et totalt sykefravær på under 3,0 prosent. Sykefraværet for 3. kvartal var 3,5 prosent (3,1 prosent), heter det i meldingen fra konsernet.

Videre skriver de:

Les også: Betonmast: - 2019 var et krevende år

- Sterk vekst skal ikke gå på bekostning av sikker og lønnsom drift. Det er gledelig at skadefrekvensen i kvartalet er lav, og vårt mål om null arbeidsrelatert fravær står fast. God og effektiv risikostyring er en nøkkelfunksjon for å sikre lønnsom drift. En viktig kjøreregel for oss er å avgrense eksponeringen mot risiko som ikke kan påvirkes. Risikostyring handler ikke bare om å beskytte seg mot trusler, men også om å være offensive og gripe muligheter.

- Utviklingen i tredje kvartal viser at sikker drift og risikostyring, kombinert med entreprenørånd og gjennomføringskraft, skaper lønnsom vekst, sier Grongstad.

 

Utvalgte høydepunkter fra kvartalet:

  • AF Anlegg fortsetter med et høyt aktivitetsnivå i kvartalet og enheten leverer solide resultater. På prosjektet E39 Kristiansand vest-Mandal øst er bemanningen i dag på rundt 600 personer totalt. Det er et stort og utfordrende prosjekt, og fremdriften er i henhold til plan.
  • Virksomhetsområdet Bygg leverer en vekst på 19 prosent sammenlignet med samme kvartal i fjor, hvorav 7 prosent er strukturell vekst som følge av oppkjøpet av HTB. De fleste forretningsenhetene har omsetningsvekst og leverer gode resultater for kvartalet, herunder byggevirksomhetene AF Bygg Oslo, AF Nybygg og Strøm Gundersen, samt entreprenørvirksomheten i Bergen og enhetene som driver med rehabilitering i Oslo.
  • Innen Eiendom har salget vært godt med 61 (65) solgte leiligheter i 3. kvartal, hvorav AFs andel er 22 (25). Hittil i år er det solgt 303 (237) leiligheter, hvorav AFs andel er 114 (84). Salgsgraden i prosjekter som er igangsatt er 81 prosent.
  • Energi og Miljø har en omsetningsvekst på 27 prosent sammenlignet med samme kvartal i fjor. Det er god aktivitet på flere energisparekontrakter (EPC) som gir økt omsetning og gode resultater. AF Decom leverer solide resultater i alle avdelinger. Prosjektene knyttet til nytt sykehus i Drammen og Radiumhospitalet bidrar til høy aktivitet på Østlandet.
  • Virksomhetsområdet Sverige har en omsetningsvekst på 74 prosent sammenlignet med samme kvartal i fjor. Veksten skyldes oppkjøpet av HMB samt omsetningsvekst i samtlige enheter. Den svenske virksomheten viser bedring i kvartalet, spesielt i byggenhetene og i rivevirksomheten.
  • Offshore har en omsetningsvekst på 21 prosent sammenlignet med samme kvartal i fjor, men leverer ikke tilfredsstillende resultater for kvartalet. Det jobbes med forberedende arbeider til offshorekampanjer de kommende årene. Veksten kommer fra prosjekter innen modifikasjon og vedlikehold, samt leveranser innen elektrifisering i marin sektor.

 

Kilde: Pressemelding fra AF Gruppen
Hold deg oppdatert med Building Supply NO
Kommentarer (0)
Forsiden akkurat nå

Ny direktør for drift- og vedlikehold i Vegvesenet

Bygger fabrikk for Contiga på Askøy

Frastjålet verktøy til flere hundre tusen

Signerte kontrakt om Furuset Hageby

8 av 10 foreldre heier på nye praktiske fag i ungdomsskolen

Daglig leder tiltalt etter dødsulykke

Nyhetsbrev

Statsbyggs sikkerhets-Oscar til Mo i Rana-anlegg

Lier-bedrift doblet omsetning i 2019 – vokser fortsatt

Lyser ut E16 Kvamskleiva

- Jenter - se til byggenæringen!

Færre utenlandske arbeidstakere dør på jobb

Kartlegger innovative klimaløsninger for bygg

Skal bygge Norges største havn

Ukas vits: Busstur

Rekordmange vil til Statsbygg

Ukens konkurser

Innstilt til utvidelse av Gardermoen-hotell

- Kollaps i innleie til bygg

Risa og Kruse Smith vil bygge sykkeltunnel

Optimera med ny storkontrakt

Falt 5-6 meter på jobb

Stangeland Maskin innstilt til utbygging av to vindparker

Bruker Bygg Reis Deg som utstillingsvindu

Over 50% solgt for Bygg Reis Deg

Satser i Drammen og Tønsberg

Han blir Hareides rådgiver

Omkom etter arbeidsulykke

Ukens konkurser

- Byggkvalitet uten ambisjon om gode bygg

Ukens konkurser

Norconsult sikrer nytt Bærum-prosjekt

Ukens konkurser

Enklere å velge teknisk godkjente byggevarer

Ukens vits: Glassmesteren

Ukens konkurser

Han blir ny regionsdirektør

Se alle Bedriftenes egne nyheter

40 år til det profesjonelle markedet.

Hydroscand tilbyr Uno-Matic

Ny katalog fra Kulelagerhuset

Assistansesystem for effektiv behandling av ledere

Nå leverer vi også "Multi-Fluid"-ventiler fra Metal Work

Produktkatalog fra EIVA-SAFEX

Avtrekksvifter Lavenergisystemer

Pumpestyring for avløpsvann

Problemer med groe?

Har du husket å sjekke oljen?

Prøveutstyr for tilslag

Sentralsmøring fra Norsecraft Tec i lys av FNs bærekraftmål

Ansatt i 40 (!) år

HMS leverandørpris 2019 tildelt NOT Overflatebehandling AS

Sterkere fundamenter med sveise-automasjon

DuoZink tilbyr varmforzinking

Prefalz® FX12 paneler til Mølla

Månedens referanse – Januar 2020

Bender ATICS® - Pålitelighet!

Visste du at...

iTec og PEMA deltar på årets SMART Sveis konferanse

VERLINDE VX elektrisk talje

Velg rett prosess for termisk skjæring

Blikk og fasade 2020

Reservedeler til stempelakkumulatorer

Send til en kollega

0.125