23948sdkhjf

Maskinsalget øker

Bransjeorganet Maskingrossisternes Forening - MGF - har nå sluppet fersk statistikk for medlemmenes salg av anleggsmaskiner. 

Statistikkene for tredje kvartal viser en videreutvikling av trendene fra andre kvartal med økning for anleggsmaskiner og kompressorer, men det fortsatt er en tilbakegang for gaffeltrucker.

Organets medlemmer fortsetter å øke salgstallene i tredje kvartal.

Dette skriver MGF i en pressemelding tirsdag. 

For gruppen anleggsmaskiner totalt er det nå en akkumulert vekst på 5,7% fra 2018 som er en ytterligere forbedring fra andre kvartal hvor veksten akkumulert var på 4,8%.

Statistikk for anleggsmaskiner. Graf og statistikk: MGF

- Totalt er det så langt i 2019 solgt 3.849 anleggsmaskiner blant våre medlemmer. Det er helt klart gravemaskiner og hjullastere som øker mest, mens vi ser at minidumpere, rammestyrte dumpere og asfaltmaskiner har en tilbakegang, skriver MGF i en pressemelding.

Innenfor gravemaskiner på belter som er det største segmentet, ser man en svak tilbakegang på de minste maskinene, mens det er en jevn vekst i alle kategoriene over 14,1 tonn.

Den største økningen kommer likevel i kategorien 8,1 – 11 tonn hvor MGF akkumulert per tredje kvartal har en økning på 47,2%. Det er stort sett vekst i alle fylker med sterkest vekst i Akershus, mens MGF forteller at de ser noe tilbakegang i maskiner registrert solgt til Østfold, Aust-Agder, Rogaland, Sogn og Fjordane og Nordland.

Statistikk og graf for kompressorer. Kilde: MGF 

Statistikken for kompressorer viser at MGF har et normalt 3. kvartal og totalt er det solgt 1.515 kompressorer mot 1.385 i samme periode i fjor. Økningen er på 9,4% som er tilsvarende som på andre kvartal.

Den største økningen ser man blant oljesmurte luftkompressor hvor veksten er på hele 14% og hvor alle kategorier øker med unntak av 11 – 20kw hvor vi har en tilbakegang. Gruppen rapporterer ikke fylkesvis, så MGF har ikke oversikt over regional utvikling.

Også i tredje kvartal ser man en nedgang i antall solgte gaffeltrucker hvor totalen endte på 3.506, dette er en nedgang på 8% fra samme periode i fjor.

Graf og statistikk: MGF 

Resultatet er noe bedre enn prognosene tilsa, og tallene gjenspeiler at det stadig kommer nye leverandører og merker på det norske markedet som ikke er med i MGFs bransjestatistikk.

Tilbakegangen er størst på støtteben, plukk og palle mens man fortsatt har vekst i kategoriene motvekt og teleskopbom. Statistikken viser en halvering av salget i Oslo, sterk reduksjon i Vestfold og Rogaland, mens fylkene Oppland, Telemark og Nordland har den sterkeste veksten.

Opphav og kilder: Pressemelding fra Maskingrossistenes Forening

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.094