23948sdkhjf
>

Knallstart for nytt selskap i sør: - Veldig godt fornøyd

Consto Anlegg Sør markerer en god start og har vunnet to nye kontrakter på Sørlandet, for henholdsvis Kristiansand og Arendal kommuner.

Kristiansand

For Kristiansand kommune skal Consto bygge ny gang- og sykkelbru over Otra. Dette er ei 200 meter lang stålkassebru med fri bredde på fire meter fordelt på seks spenn som fundamenteres på betongsøyler i elva.

Les også: Utvikler fremtidens bærekraftige batterier

Montasje av de seks bruseksjonene utføres med 200 tonns kran fra land og fra lekter. Oppdraget omfatter grunn- og utomhusarbeider, betongarbeider, sjøarbeider, dykkerarbeid, elektro/belysningsarbeider og stålarbeider.

Arbeidene skal utføres i en hovedentreprise med oppstart november 2019 og ferdigstillelse våren 2021.

Kontraktummen er på ca. 50 millioner kroner.

Arendal

For Arendal kommune skal Consto bygge heis, tårn og bru til Fløybyen. Dette utføres i totalentreprise.

Arbeidet omfatter ny glassheis fra Arendal sentrum og opp gjennom etablert sjakt i fjellet. I sjakten skal det etableres betongvegger. På toppen av sjakten etableres et 23 meter høyt ståltårn foret med glass hvor det hele ender opp i en stålbro som etableres fra heistårnet og inn på terrenget for videre adkomst til nytt kontorbygg.

Les også: Til motmæle mot feilaktig NTP-kritikk

Brua blir utstyrt med amfi som blir liggende 13 meter over bakken, og vil være et fantastisk utsiktspunkt over Arendal by og byfjorden.

Byggestart er satt til november 2019 med ferdigstillelse i løpet av 2020. Kontraktsummen er på ca. 40 millioner kroner.

Nesten 1000 ansatte

- Med disse kontraktene, i tillegg til pågående prosjekt Vågafossen som også nylig ble kontrahert, har vi som nystartet selskap fått en start vi er veldig godt fornøyd med, sier daglig leder i Consto Anlegg Sør, Roger Homdrom i en pressemelding. 

Consto Anlegg Sør ble opprettet i 2019, og er et selskap i det landsdekkende bygg- og anleggskonsernet Consto.

Constos datterselskaper driver sine virksomheter på Svalbard, i Nord-Norge, Midt-Norge, Vestlandet, Sørlandet og Østlandet. Hovedkontoret er i Tromsø.

Konsernet har også byggevirksomhet i Sverige gjennom datterselskapet Consto AB. Konsernet har nær 1000 ansatte i Norge og Sverige.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Redaksjonen anbefaler

Send til en kollega

0.063