23948sdkhjf

Frykter oppsigelser i Statens Vegvesen etter nyttår

Fra nyttår av flyttes ansvaret or fylkesveiene fra Statens Vegvesen til fylkeskommunene.

NRK melder nå at fylkeskommunene på landsbasis mangler minst 550 ansatte som skal jobbe med fylkesveiene. Dette er et resultat av at mange i Vegvesenet ennå ikke har bestemt seg for om de ønsker å bytte arbeidsgiver, skriver riksavisen.

Ovenfor avisen forteller hovedtillitsvalgt i Norsk Tjenestemannslag, Inger Sigridnes, at hun nå frykter oppsigelser i Vegvesenet dersom ikke flere sier seg villige til å ta en jobb i fylkeskommunen.

– Vegvesenet vil få en «betydelig overtallighet» i ansatte, som kan ende med oppsigelser, forteller Sigridnes.

Hun fortsetter:

- Som fagforening har vi gått klart ut og oppfordret medlemmene til å tenke seg meget godt om før de takker nei til fylkeskommunen.

Sigridnes påpeker at med tanke på denne saken, og den pågående omorganiseringen i Vegvesenet som pårører omtrent hver femte ansatte, så er det mange som ennå ikke vet hvor de ender opp 1. januar 2020.

- På grunn av omorganiseringen og at fylkeskommunene henter folk hos oss. Så i høst blir det den store stolleken, sier hun.

Regjeringen mottar også kritikk for at det ennå finnes store usikkerheter i hvor stort budsjett fylkene vil motta til drift og vedlikehold av veiene de nå skal ta ansvaret for.  Det er uklart hvor mye som skal finansieres av staten og om fylkene må ta fra veibudsjettet.

Les mer om saken hos NRK.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.109