23948sdkhjf

VIDEO: Snøhetta og Skanska ferdigstiller spektakulært Trondheim-prosjekt

Nylig hadde entreprenør Skanska og de norske arkitektpioneerene Snøhetta gode nyheter å melde: Powerhouse Brattørkaia i Trondheim er endelig fullført.

Det prestisjefylte og svært omtalte prosjektet er verdens nordligste plusshus, hvor målet har vært at driftsfasen skal generere mer energi enn det som har blitt brukt til produksjon av byggematerialene, samt oppføring, drift og avhending av bygget.

- Dette bygget er, i stedet for å være en del av problemet - nå en del av løsningen på klimautfordringene vi står i. Det er vi stolte av, skriver entreprenør Skanska i en facebookmelding om ferdigstillingen.

Det innovative bygget har fått svært mye omtale i verdensbildet, og Snøhetta grunnlegger Kjetil Trædal Thorsen legger ikke skjul på at han har visjoner for plussbyggene.

- Plussbygg er fremtidens bygg. Mantraet til designindustrien burde ikke være «form følger funksjon», men heller  «form følger miljø». Dette betyr at tankegangen for dagens design burde fokusere på miljøhensyn og å redusere klimaavtrykket vårt først, og la designet følge dette premisset, skriver han i en melding.

Ifølge Snøhetta genererer Powerhouse Brattørkaia i gjennomsnitt mer enn dobbelt så mye energi som det bruker, og vil bidra med fornybar energi til nabobygg, busser, biler og båter gjennom et lokalt system.

 

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.109