23948sdkhjf

Veidekke bygger nytt regionkontor i Bergen

Veidekke starter byggingen av et miljøsertifisert kontorbygg på 6.500 kvm sentralt i Bergen.

Bygget, som får navnet Fantoftparken er allerede 55 % utleid og skal blant annet samle Veidekkes virksomhet i regionen. Byggeoppdraget er verdt 158 millioner kroner.

Veidekke har de siste årene økt aktiviteten i Bergen kraftig. Det har derfor lenge vært et ønske om å kunne samle den totale virksomheten i et nytt regionskontor med både bygg-, eiendoms- og industrivirksomheten. I samarbeid med Instanes Eiendom (25 %) og ThunesHolding (25 %) har Veidekke Eiendom (50 %) utviklet kontoreiendommer på Fantoft i Bergen.

- I Fantoftparken får vi omsatt Veidekkes miljøambisjoner i praksis. Dette skal bli Bergens mest bærekraftige kontorbygg, og det har gjort at vi også har fått gode lånevilkår gjennom såkalt grønn finansiering fra DNB, sier regiondirektør i Veidekke Eiendom, Lars Rune Folkedal.

- Vi gratulerer Veidekke med et svært fremtidsrettet og bærekraftig prosjekt. Fantoftparkenskvaliteter og ambisjoner kvalifiserer til et grønt byggelån i DNB. Vi ser frem til å følge Veidekke og deres strategi videre som samarbeidspartner i det grønne skiftet med mål om et betydelig løft innen bærekraft tilknyttet eiendom, bygg og anlegg, sier client manager i DNB, Truls Arnesen.

Fantoftparken skal sertifiseres etter miljøstandarden BREEAM Excellent og er støttet av Enova. Det blir utstakt bruk av massivtre , og bygget kommer også til å ha betydelig egen energiproduksjon gjennom solceller på taket og geobrønner. En egen batteribank i kjelleren skal sørge for maksimal utnyttelse av egenprodusert energi. I tillegg vil kontorbygget basere seg på felles mobilitetsløsninger som minimerer bruken av privatbiler.

Byggearbeidene starter opp i disse dager med ferdigstillelse i februar 2021.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.157