23948sdkhjf

AF Gruppen melder 25% og solid resultatøkning

| Av Christer Davanger | Tips redaksjonen om en historie

AF Gruppen (AFG) leverer sterk vekst og gode resultater for 2. kvartal 2019. Omsetningen økte med 25 prosent til MNOK 5 863 i kvartalet, mens resultatet før skatt økte med 42 prosent til MNOK 363.

Dette annonserer AF Gruppen i en pressemelding fredag.

Les også: Lokal entreprenør økte med 25 millioner

AF Gruppens omsetning var MNOK 5 863 (4 692) i 2. kvartal og MNOK 11 077 (8 575) i første halvår. Dette tilsvarer en vekst på henholdsvis 25 % og 29 % sammenlignet med tilsvarende periode i fjor. Resultat før skatt ble MNOK 363 (256) i 2. kvartal og MNOK 590 (450) i 1. halvår. Dette ga en resultatmargin på 6,2 % (5,5 %) i 2. kvartal og 5,3 % (5,3 %) i 1. halvår. Samlet ordrereserve var MNOK 23 085 (19 866) ved utgangen av kvartalet. 

AF Gruppen har en meget solid finansiell posisjon. Kontantstrøm fra driften ble MNOK 284 (33) i 2. kvartal 2019. AF Gruppen hadde per 30.06.19 netto rentebærende gjeld på MNOK 753 (-609). Endringen skyldes hovedsakelig implementering av ny regnskapsstandard (IFRS 16) fra 01.01.2019. Standardendringen medførte balanseføring av leieforpliktelser på MNOK 888 som netto rentebærende gjeld. Endringen har ingen likviditetseffekt. Resultat per aksje for kvartalet ble NOK 2,54 (1,53).

- Lønnsomheten i konsernet er god, og vi er fornøyde med en solid vekst på 25 prosent. Det grunnleggende og kontinuerlige arbeidet med å bygge en enhetlig bedriftskultur er viktigere enn noensinne i en periode med sterk vekst. Motiverte medarbeidere og solid organisering er et viktig fundament for å skape langsiktige verdier. At vi har opplevd en reduksjon i alvorlige skader i kvartalet er gledelig, men null fraværsskader er og blir vårt mål. Arbeidsmiljøet skal være trygt for alle, også de som er ansatt hos våre underentreprenører, sier Morten Grongstad, konsernsjef i AF Gruppen.

AF har en kompromissløs holdning til sikkerhet og stiller de samme strenge sikkerhetskravene til alle samarbeidspartnere og leverandører som til egne medarbeidere. Tall fra underleverandører inkluderes i skadestatistikken. H-verdien for 2. kvartal var 0,6 (0,8). For 1. halvår 2019 var H-verdien 1,3 (1,1).

Les også: Øker omsetningen for niende år på rad

AF arbeider systematisk og målrettet for å unngå arbeidsrelatert fravær. Målsettingen er å ha et totalt sykefravær på under 3,0 %. Sykefraværet for 2. kvartal var 3,2 % (3,1 %) og for 1. halvår 2019 var det 3,5 % (3,4 %).

Etter kvartalets slutt offentliggjorde selskapet at det er inngått avtale med styret i BetonmastHæhre AS om kjøp av 100 % av aksjene i Betonmast AS. Kjøpet vil foretas av Betonmast Holding AS, et selskap som eies 66 % av AF Gruppen og 34 % av ledelsen og tidligere aksjonærer i Betonmast.

- Vår strategi har klare mål for organisk og strukturell vekst. Etter kvartalets slutt offentliggjorde vi avtalen om kjøp av Betonmast. Det vil være det største oppkjøpet i vår historie. Siden oppstarten i 2006 har Betonmast hatt en formidabel vekst, og det er et veldrevet selskap med kompetente medarbeidere og ledelse, spennende prosjekter, god lønnsomhet og solid ordrereserve. Transaksjonen vil styrke AF Gruppens posisjon i det norske og svenske byggmarkedet, og gi grunnlag for en svært spennende fremtid for Betonmast og resten av AF Gruppen, sier Grongstad.

Utvalgte høydepunkter fra kvartalet:

  • AF Anlegg hadde svært høy aktivitet i kvartalet. Selv med sterk vekst leverer enheten en resultatmargin som er bransjeledende. Prosjektet E18 Tvedestrand – Arendal ble åpnet for trafikkpåsetting 2. juli, nesten fire måneder før opprinnelig planlagt.
  • Det er høy aktivitet i byggmarkedet i Norge. De fleste forretningsenhetene har omsetningsvekst og leverer gode resultater for kvartalet, spesielt AF Bygg Oslo, AF Nybygg og entreprenørvirksomheten i Bergen. I tillegg leverer rehab-virksomhetene i Oslo sterke resultater. God ordreserve gjør at aktivitetsnivået forventes stabilt høyt i 2019.
  • Innen Eiendom har salget vært godt med 80 (117) solgte leiligheter i 2. kvartal, hvorav AFs andel er 37 (38). Hittil i år er det solgt 242 (172), hvorav AFs andel er 92 (59). Salgsgraden i prosjekter under bygging er 75 %.
  • Innen segmentet Energi og Miljø er aktivitetsnivået på miljøparkene lavere sammenlignet med samme kvartal i fjor, men lønnsomheten er god. Driftstillatelse for Nes Miljøpark kom i juni og AF Gruppen ser på muligheten for å etablere flere miljøparker i tiden fremover. Det er god aktivitet på flere energisparekontrakter (EPC) og det leveres positive resultater i alle avdelinger innen riving.
  • Segmentet Sverige viser en vekst i perioden på 47 %, noe som skyldes kjøpet av entreprenørselskapet HMB. Det svenske anleggsmarkedet er preget av sterk konkurranse, og markedet for miljøtjenester er godt også i Sverige.
  • Segmentet Offshore har som tidligere kommunisert lav, men tiltakende aktivitet. Riveaktiviteten på Vats forventes å øke utover høsten. Det er god vekst for prosjekter innen modifikasjon og vedlikehold, samt markedsmuligheter knyttet til elektrifisering i marin sektor.
Hold deg oppdatert med Building Supply NO
Kommentarer (0)
Forsiden akkurat nå

Ukens konkurser

Signerte norgeshistoriens største boligkontrakt

Lyser ut bygging av ny E18 gjennom Porsgrunn i én kontrakt

Byggkonkurs på Østlandet: 13 mister jobben

Norconsult melder om vekst og utvikling

VIDEO: Betonmast fokuserer på sikkerheten med HMS-uke

Nyhetsbrev

Nedbemanning ved Moelven

Fikk byggherreansvar for den nye sentrumstunnelen for T-banen

VIDEO: Betonmast om korrekt fallsikring på byggeplasser

Norconsult kjøper opp og styrkes

Stålbedrift konkurs: 22 ansatte rammes

Anbefaler dette som fellesferien 2020

VIDEO: Leverte 15 nye lastebiler til Risa

Rådgivergigant stenger Stavanger-avdelingen

Erna åpnet bransjens nye samlingspunkt – CoLab

Katastrofetall: Spansk entreprenør tapte 300 millioner på Ski stasjon

Åpnet nytt pukkverk - utfordrer Vestfold-markedet

1

Flyttet produksjonen tilbake til Norge

Foreslår buet flytebru for Bjørnafjorden

VIDEO: Åpnet nye Kongsberg Bru: - Et kjempeviktig prosjekt

Kåret til beste bedrift i Norge - hyller de ansatte

Sikret 350-millionerskontrakt på Ulven i Oslo

SE BILDENE: Stangeland og Jærentreprenør tok første gravetak

Dette bygget skal romme Norges største fastlandsnæring

Nytt Consto-selskap har signert sin første kontrakt

Ukens konkurser

Engcon spår en økt etterspørsel

Digitalt veikart 2.0 startes opp

Digitale byggesøknader godkjennes hos kommunene

Ukens konkurser

Hun er konstituert konsernsjef i LINK arkitektur

Ny sjef på plass i Plan-og bygningsetaten

Ukens konkurser

Voldsom økning i byggskader etter styrtregn og ekstremvær

Dale ber om evaluering av vedlikehold på jernbanen

Hun blir direktør for ny divisjon i Norconsult

Se alle Bedriftenes egne nyheter

Infobric revolusjonerer byggebransjen med mobil dørlås

Høstkampanje 2019

YASKAWA sveiseroboter fra iTec

ForusMessen 2020

Multispenning IP23 fra Polylux - Nå med <12xIn!

Forleng levetiden på utstyret - med bondura®

Bahco kommer til Dyrsku'n 2019!

Hydroscand på Dyrsku'n 2019!

iTec snart på plass i nye kontorlokaler

Nytt påveggsmateriell med over 300 funksjoner

Industrielle maskiner

Riktig asfaltblanding med riktig utstyr

Hev standarden for arbeidsmiljø med ISO 45001

Skreddersydde produkter fra Nisjemetall

Stort utvalg tynnplater og coil for mantling / isolering

Sikre utstyret med støt- og vibrasjonsdempere fra Servi

Ny kjøletørker fra Kaeser Kompressorer AS

Spiraltrapper/Rømningstrapper

Nyansettelse hos iTec

Duozink med faste kjøreruter

Celluloseisolasjon bruk på Sagastad Visningssenter i Nordfjordeid

- Rust deg til å møte fremtiden

Arcos Hydraulik AB satser i Norge sammen med Fuglesangs AS

Standarden for lydklasser er revidert

LASER-skjæring

Send til en kollega

0.179