23948sdkhjf

AF Gruppen melder 25% og solid resultatøkning

| Av Christer Davanger | Tips redaksjonen om en historie

AF Gruppen (AFG) leverer sterk vekst og gode resultater for 2. kvartal 2019. Omsetningen økte med 25 prosent til MNOK 5 863 i kvartalet, mens resultatet før skatt økte med 42 prosent til MNOK 363.

Dette annonserer AF Gruppen i en pressemelding fredag.

Les også: Lier-bedrift doblet omsetning i 2019 – vokser fortsatt

AF Gruppens omsetning var MNOK 5 863 (4 692) i 2. kvartal og MNOK 11 077 (8 575) i første halvår. Dette tilsvarer en vekst på henholdsvis 25 % og 29 % sammenlignet med tilsvarende periode i fjor. Resultat før skatt ble MNOK 363 (256) i 2. kvartal og MNOK 590 (450) i 1. halvår. Dette ga en resultatmargin på 6,2 % (5,5 %) i 2. kvartal og 5,3 % (5,3 %) i 1. halvår. Samlet ordrereserve var MNOK 23 085 (19 866) ved utgangen av kvartalet. 

AF Gruppen har en meget solid finansiell posisjon. Kontantstrøm fra driften ble MNOK 284 (33) i 2. kvartal 2019. AF Gruppen hadde per 30.06.19 netto rentebærende gjeld på MNOK 753 (-609). Endringen skyldes hovedsakelig implementering av ny regnskapsstandard (IFRS 16) fra 01.01.2019. Standardendringen medførte balanseføring av leieforpliktelser på MNOK 888 som netto rentebærende gjeld. Endringen har ingen likviditetseffekt. Resultat per aksje for kvartalet ble NOK 2,54 (1,53).

- Lønnsomheten i konsernet er god, og vi er fornøyde med en solid vekst på 25 prosent. Det grunnleggende og kontinuerlige arbeidet med å bygge en enhetlig bedriftskultur er viktigere enn noensinne i en periode med sterk vekst. Motiverte medarbeidere og solid organisering er et viktig fundament for å skape langsiktige verdier. At vi har opplevd en reduksjon i alvorlige skader i kvartalet er gledelig, men null fraværsskader er og blir vårt mål. Arbeidsmiljøet skal være trygt for alle, også de som er ansatt hos våre underentreprenører, sier Morten Grongstad, konsernsjef i AF Gruppen.

AF har en kompromissløs holdning til sikkerhet og stiller de samme strenge sikkerhetskravene til alle samarbeidspartnere og leverandører som til egne medarbeidere. Tall fra underleverandører inkluderes i skadestatistikken. H-verdien for 2. kvartal var 0,6 (0,8). For 1. halvår 2019 var H-verdien 1,3 (1,1).

Les også: Innstilt til utvidelse av Gardermoen-hotell

AF arbeider systematisk og målrettet for å unngå arbeidsrelatert fravær. Målsettingen er å ha et totalt sykefravær på under 3,0 %. Sykefraværet for 2. kvartal var 3,2 % (3,1 %) og for 1. halvår 2019 var det 3,5 % (3,4 %).

Etter kvartalets slutt offentliggjorde selskapet at det er inngått avtale med styret i BetonmastHæhre AS om kjøp av 100 % av aksjene i Betonmast AS. Kjøpet vil foretas av Betonmast Holding AS, et selskap som eies 66 % av AF Gruppen og 34 % av ledelsen og tidligere aksjonærer i Betonmast.

- Vår strategi har klare mål for organisk og strukturell vekst. Etter kvartalets slutt offentliggjorde vi avtalen om kjøp av Betonmast. Det vil være det største oppkjøpet i vår historie. Siden oppstarten i 2006 har Betonmast hatt en formidabel vekst, og det er et veldrevet selskap med kompetente medarbeidere og ledelse, spennende prosjekter, god lønnsomhet og solid ordrereserve. Transaksjonen vil styrke AF Gruppens posisjon i det norske og svenske byggmarkedet, og gi grunnlag for en svært spennende fremtid for Betonmast og resten av AF Gruppen, sier Grongstad.

Utvalgte høydepunkter fra kvartalet:

  • AF Anlegg hadde svært høy aktivitet i kvartalet. Selv med sterk vekst leverer enheten en resultatmargin som er bransjeledende. Prosjektet E18 Tvedestrand – Arendal ble åpnet for trafikkpåsetting 2. juli, nesten fire måneder før opprinnelig planlagt.
  • Det er høy aktivitet i byggmarkedet i Norge. De fleste forretningsenhetene har omsetningsvekst og leverer gode resultater for kvartalet, spesielt AF Bygg Oslo, AF Nybygg og entreprenørvirksomheten i Bergen. I tillegg leverer rehab-virksomhetene i Oslo sterke resultater. God ordreserve gjør at aktivitetsnivået forventes stabilt høyt i 2019.
  • Innen Eiendom har salget vært godt med 80 (117) solgte leiligheter i 2. kvartal, hvorav AFs andel er 37 (38). Hittil i år er det solgt 242 (172), hvorav AFs andel er 92 (59). Salgsgraden i prosjekter under bygging er 75 %.
  • Innen segmentet Energi og Miljø er aktivitetsnivået på miljøparkene lavere sammenlignet med samme kvartal i fjor, men lønnsomheten er god. Driftstillatelse for Nes Miljøpark kom i juni og AF Gruppen ser på muligheten for å etablere flere miljøparker i tiden fremover. Det er god aktivitet på flere energisparekontrakter (EPC) og det leveres positive resultater i alle avdelinger innen riving.
  • Segmentet Sverige viser en vekst i perioden på 47 %, noe som skyldes kjøpet av entreprenørselskapet HMB. Det svenske anleggsmarkedet er preget av sterk konkurranse, og markedet for miljøtjenester er godt også i Sverige.
  • Segmentet Offshore har som tidligere kommunisert lav, men tiltakende aktivitet. Riveaktiviteten på Vats forventes å øke utover høsten. Det er god vekst for prosjekter innen modifikasjon og vedlikehold, samt markedsmuligheter knyttet til elektrifisering i marin sektor.
Hold deg oppdatert med Building Supply NO
Kommentarer (0)
Forsiden akkurat nå

Statsbyggs sikkerhets-Oscar til Mo i Rana-anlegg

- Jenter - se til byggenæringen!

Lyser ut E16 Kvamskleiva

Lier-bedrift doblet omsetning i 2019 – vokser fortsatt

Kartlegger innovative klimaløsninger for bygg

Færre utenlandske arbeidstakere dør på jobb

Nyhetsbrev

Skal bygge Norges største havn

Ukas vits: Busstur

Rekordmange vil til Statsbygg

Ukens konkurser

Optimera med ny storkontrakt

- Kollaps i innleie til bygg

Risa og Kruse Smith vil bygge sykkeltunnel

Innstilt til utvidelse av Gardermoen-hotell

Falt 5-6 meter på jobb

Stangeland Maskin innstilt til utbygging av to vindparker

Årets trebyggeri 2019

Satser i Drammen og Tønsberg

Bruker Bygg Reis Deg som utstillingsvindu

Over 50% solgt for Bygg Reis Deg

En sædcelle til besvær

Blir styreleder i Oslobygg

Ølen Betong tapte i retten

Han blir Hareides rådgiver

Omkom etter arbeidsulykke

Ukens konkurser

- Byggkvalitet uten ambisjon om gode bygg

Ukens konkurser

Norconsult sikrer nytt Bærum-prosjekt

Ukens konkurser

Enklere å velge teknisk godkjente byggevarer

Ukens vits: Glassmesteren

Ukens konkurser

Han blir ny regionsdirektør

Ukens konkurser

Infobric kjøper opp i Sverige

Se alle Bedriftenes egne nyheter

Ny katalog fra Kulelagerhuset

Assistansesystem for effektiv behandling av ledere

Nå leverer vi også "Multi-Fluid"-ventiler fra Metal Work

Produktkatalog fra EIVA-SAFEX

Avtrekksvifter Lavenergisystemer

Pumpestyring for avløpsvann

Problemer med groe?

Har du husket å sjekke oljen?

Prøveutstyr for tilslag

Sentralsmøring fra Norsecraft Tec i lys av FNs bærekraftmål

Ansatt i 40 (!) år

HMS leverandørpris 2019 tildelt NOT Overflatebehandling AS

Sterkere fundamenter med sveise-automasjon

DuoZink tilbyr varmforzinking

Prefalz® FX12 paneler til Mølla

Månedens referanse – Januar 2020

Bender ATICS® - Pålitelighet!

Visste du at...

iTec og PEMA deltar på årets SMART Sveis konferanse

VERLINDE VX elektrisk talje

Velg rett prosess for termisk skjæring

Blikk og fasade 2020

Reservedeler til stempelakkumulatorer

Lagersalg hos Alf I. Larsen

ForusMessen 2020

Send til en kollega

0.125