23948sdkhjf

Ønsker konsekvenser for lederne etter korrupsjonen

Det var i mars i fjor at en 59 år gammel kvinne og hennes 46 år gamle tidligere kollega ble dømt for grov korrupsjon mot Drammen kommune, etter at de to ble siktet for å ha tatt imot bestikkelser i byggesaker.

Nå etterlyser Ole Hovengen, politisk nestleder i Drammen Frp og medlem av kommunens kontrollutvalg, større konsekvenser i etterkant av saken.

Dette melder Dagsavisen Fremtiden (NB: betalingsmur).

Hovengen forteller ovenfor nettavisen at han mener korrupsjonssaken ved byggesaksavdelingen hadde fått større konsekvenser for de daværende lederne dersom det samme hadde forekommet i en privat bedrift.

I etterkant av korrupsjonsdommen ble det innført tiltak som ROS-analyse, ekstern gransking, en ny organisasjonsmodell, ulovlighetsoppfølging av enkeltsaker, samt en gransking utført av Deloitte advokatfirma.

Hovengen forteller ovenfor nettavisen at han mente «kameraderi» i ledelsen førte til at tjenestene for innbyggerne led i kvalitet, at nye ledere ved byplanavdelingen kjente på lojalitetspress ovenfor den eksisterende virksomhetskulturen og at rådmannen i tillegg hadde «vegret seg» for å gå dypt nok til verks i oppryddingen.

I juni 2018 varslet Hovengen om at når det gjaldt ledelsen, så ble enkelte satt til å utføre andre oppgaver, uten at saken fikk større konsekvenser for det nivået, skriver Dagsavisen Fremtiden.

– Jeg prøvde å si at det hastet, men måtte vente til kommunens eksterne varslingsmottak kom på plass. I mellomtiden hadde rådmannen valgt å gå av – med æren i behold. Dermed hadde han heller ikke plikt til å forklare seg i ettertid. Kommunerevisjonen kan ikke, som politiet, kalle inn folk til avhør, sier Hovengen til nettavisen.

Etter å ha sett på varselet i desember 2018, kom Buskerud Kommunerevisjon frem til blant annet at flere av forholdene det ble varslet om allerede var utredet og behandlet, og at det ikke hadde blitt gjort selvstendige undersøkelser av generelle forhold som Hovengens mening om utbredt kameraderi og generell ukultur i administrasjonen.

Høyres gruppeleder, Tove Paule, mener på sitt at Hovengen driver rolleblanding som privatperson, politiker og medlem kontrollutvalget.

Videre blir det opp til formannskapet å vurdere om saken skal følges videre.

Les mer om saken hos Dagsavisen Fremtiden.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.328