23948sdkhjf

Kjøper opp maskinentreprenør i Bergen

Sartor Maskin har kjøpt 70 prosent av aksjene i FB Maskin, samt inngått opsjon på å kjøpe de resterende 30 prosentene.

Dette kommer frem i en melding på selskapets facebookside

FB Maskin, som holder til i Åsane i Bergen, har bergensregionen og midthordaland som markedsområde.

Maskinentreprenøren har sin spisskompetanse innen avretting, høvling og valsing, og omsatte i 2018 for omtrent 23 millioner kroner. De har per dags dato 12 ansatte.

Selskapet ble stiftet i 1984 og har vært eid av Anfinn Flagtvedt, Johnny Flagtvedt og Odd Blindheim gjennom selskapet FB Holding.

I en pressemelding heter det at Johnny nå er pensjonist, mens Anfinn og Odd blir med videre som nøkkelpersonell i driften.

Selskapet skal fortsette som selvstendig selskap og tilby tjenester innen høvling og valsing til både andre aktører i bransjen, samt private og offentlige byggherrer.

Daglig leder i Sartor Maskin, Arild Bøthun, har tatt over som styreleder, mens Kåre Bjorøy og Anfinn Flagtvedt blir styremedlemmer.

Sartor Maskin, med base på Straume, vil etter oppkjøpet ha ein samla omsetning på ca 450 mill årleg inkl tilknytta selskap, og totalt ca 135 tilsette.

- Vi kjenner selskapet etter mange år som kunde og er spesielt fornøyde med at eierne av FB Maskin ville gi oss tilliten til å ta stafettpinnen videre i utviklinga av et fint selskap med så sterk markedsposisjon innen sin nisje. Dette passer godt inn i vår strategi der vi tillegg til gravemaskiner og transport har avdelinger for boring og sprenging, fjellsikring, brønnboring- og fundamentering, maskintransport, asfaltfresing, VA-teknikk, samt eiendomsutvikling og totalentrepriser på byggprosjekt, skriver representanter for Sartor Maskin i meldingen.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.094