23948sdkhjf

Bane NOR saksøkes for kvart milliard

Det kanadiske selskapet Bombardier saksøker Bane NOR for brudd på anbudsregler.

Dette melder Dagens Næringsliv og Byggeindustrien i artikler denne uken.

Det kanadiske selskapet, som ifølge DN leverer utstyr til blant annet jernbaner, hadde levert tilbud på et oppdrag hvor de trodde 200 sider var grensen på hvor langt tilbudet kunne være.

Den franske konkurrenten Alstom, som endte opp med å vinne oppdraget, leverte derimot 283 sider.

DN skriver at Bombardier mener at Bane NORs opplysning i etterkant at de 200 sidene ikke var en grense, men derimot kun en veiledning, blir brudd på reglene. Dette er hovedårsaken bak stevningen.

- Dette bruddet på kravene til tilbudene i konkurransegrunnlaget ga Alstom mulighet til å gi mer grundige og utfyllende beskrivelser, og dermed en konkurransefordel», skriver Bombardier i stevningen som er gjengitt av DN.

Derfor saksøker de Bane NOR nå for 243 millioner kroner.

Oppdraget går på levering av nytt utstyr om bord i norske tog som en del av den europeiske digitale standarden ERTMS, European Rail Traffic Management System, har ifølge Dagens Næringsliv en anslått verdi på 1,75 milliarder kroner.

Ovenfor DN forteller Bane NOR at skritt for å starte megling i tvisten er ennå ikke tatt, men har etter det Building Supply erfarer ikke kommentert saken ytterligere ennå i forkant av fristen for tilsvar. 

Les mer om saken hos Dagens Næringsliv.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.093