23948sdkhjf

Går 80 millioner under på tunnelprosjektet

Går 80 millioner under styringsrammen på tunnelprosjektet

Samferdselsminister Jon Georg Dale har den siste tiden holdt på med sin sommerturné rundt omkring på prosjekter i landet. 

Blant annet har han besøkt rv. 13 Vik-Vangsnes i Sogn og Fjordane, hvor det, som en del av rassikring, bygges en 2,9 km lang tunnel.

Det var på dette besøket av Dale fikk nyheten om at tunnelprosjektets siste prognose viser at kostnadene vil ligge på 566 millioner kroner. Dette er 84 millioner kroner under styringsrammen.

Dette skriver Statens Vegvesen i et facebookinnlegg.

Politisk ledelse i Vik kommune sammen med FrP i fylket var tilstede under besøket. Bilde: Statens Vegvesen

- Vi er glad for at innsparte midler kan komme andre skredsikringsprosjekt til nytte, sier prosjektleder Svein Dyngen i en kommentar til Building Supply.

- Kostnadsreduksjonen er et resultat av den store interessen det var for å få kontrakten på totalentreprisen. Vi tror størrelsen på kontrakten er attraktiv for alle større aktører som ønskeer å vinne erfaring med totalentreprise innen veg og tunnelbygging, sier han avsluttende.

Det er entreprenør Kruse Smith som har kontrakten på prosjektet.

Fungerende regionvegsjef Svenn Finden gav også en orientering om Vikafjellstunnelen og nye kaier og ferjer på Vangsnes – Hella – Dragsvik under besøket, skriver Vegvesenet.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.125