23948sdkhjf

Fikk omstridt toppjobb – sier opp under et år senere

Bane NORs utbyggingsdirektør Einar Kilde har sagt opp stillingen sin i selskapet. Dette kommer frem i en pressemelding fra Bane NOR denne uken. 

Kilde fikk ifølge en rekke avsløringer gjort av nettstedet Byggeindustrien toppstillingen sin etter en «omstridt» ansettelsesprosess, hvor stillingen hos Bane NOR aldri ble utlyst – i tillegg til at han mottok 1,5 millioner kroner ett helt år før han begynte i arbeidet.

Bane NOR forteller at han fikk dette for for å ha bidratt til å bygge opp organisasjonsformen som er implentert i utbyggingsdivisjonen. 

Oppsigelsen, som kommer mindre enn et år etter at Kilde begynte i stillingen, kommer fordi han nå begynner i gründerselskapet Freyr AS, som Chief Operating Officer.

- Vi hadde håpet at Einar Kilde skulle bli værende hos oss lenger. Han har gjort veldig mye bra på den tiden han har vært hos oss, både i tiden fra han begynte 1. oktober i fjor, men også i perioden han var tilgjengelig for oss før han begynte i Bane NOR, sier konsernsjef Gorm Frimannslund til Byggeindustrien.

Kilde forteller ovenfor nettstedet om det som lokket ham over:

- Bakgrunnen er rett og slett at jeg her fikk muligheten til å bli med på et mulig industrieventyr. Men det var ikke lett å gå fra en såpass spennende jobb som det jeg har i Bane NOR, sier Einar Kilde.

Bane NOR ble informert om Kildes oppsigelse i slutten av juni, og melder ovenfor nettstedet at han blir værende i stillingen ut september.

Rekrutteringsprosess for ny utbyggingsdirektør er igangsatt.  

- Arbeidet i utbyggingsdivisjonen fortsetter som planlagt. Vi har en solid organisasjon med svært kompetente medarbeidere som holder stø kurs inntil ny konserndirektør er på plass, avslutter konsernsjef Gorm Frimannslund i en melding.

Les mer om saken hos Byggeindustrien.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.094