23948sdkhjf

630 millioner i minus: - Var ikke godt nok forberedt

Det sveitsiske selskapet Implenia har i løpet av de siste tre årene tapt 800 millioner kroner.

Som et resultat av et par større prosjekter som ble startet opp i 2015/2016 og tap selskapet led på grunn av dem, endte resultatet for Implenia i 2018 med minus 631 millioner kroner (før skatt).

Dette melder Veier24, som var først ute med å dekke saken.

– 2018 var et utfordrende år for Implenia Norge, forklarer administrerende direktør Audun Aaland, som tok over stillingen i juli 2018 etter Tone H Bachke.

Ovenfor nettstedet fortelleren optimistisk Aaland om hvordan han håper å kunne snu resultatene:

– Implenia har siste året gjennomført en rekke tiltak som har bedret våre rutiner og også styrket oss vesentlig i forhold til kompetanse og gjennomføringskraft. Vi forventer klare forbedringer i de økonomiske resultatene i årene som kommer, og Implenia har som mål å være blant de aller fremste store norske entreprenørene, forteller Aaland.

Hvilke prosjekter det er som har ført til de store tapene for Implenia, vil Aaland dog ikke bekrefte ovenfor media.

Blant annet har Implenia én av de to hovedkontraktene på milliardprosjektet nye E39 mellom Bergen og Os, men ovenfor Byggeindustrien bekrefter Aaland at dette ikke er et av prosjektene som har ført til tap.

Kilde for graf og statistikk: Proff.no 

- E39-prosjektet er kanskje det største og mest komplekse prosjektet vi har og er et av flaggskipene til Implenia i dag. Det er drevet på en god måte og vi oppnår positive resultater ved dette prosjektet, forteller Aaland til nettstedet.

Videre forteller Implenias administrerende direktør til Byggeindustrien at han mener de røde resultatene som har blitt mer vanlig for entreprenørene de siste årene, kommer av at man ikke har forberedt seg helt på det endrende markedet:

- Går vi bare noen år tilbake var et milliardprosjekt et veldig stort prosjekt, og det var stort sett enhetspriskontrakter. De to-tre siste årene har det vært en radikal omlegging av markedet. Det er positivt på sikt, men jeg tror kanskje ikke alle de norske entreprenørene, inklusive Implenia, var godt nok forberedt da det skjedde, forteller Aaland.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.065