23948sdkhjf

Isachsen med 20 nye lærlinger

Denne uken var det starten på nye eventyr for 20 lærlinger hos Isachsen Anlegg i Solbergelva.

Mandag 1. juli møtte de nye lærlingene opp ved bedriftens lokaler hvor de nå skal satse på karrierer innenfor anleggsbransjen.

Line Merete Ristvedt, opplæringskoordinator i Isachsen Anlegg, forteller i en pressemelding at hun ser på det som en «tillitserklæring» at de unge har valgt å jobbe hos dem:

- Det å ha et godt planlagt og gjennomarbeidet opplegg for hele læretiden er viktig for å utvikle dyktige fagarbeidere som trives i jobben sin. Alle våre lærlinger har en egen instruktør som vil være den nærmeste støttespilleren gjennom hele lærlingperioden frem til fagbrev, forteller Ristvedt.

Mandag fikk lærlingene utdelt arbeidstøy, mobiltelefon, verneutstyr, og de ble tatt med til Lampeland Hotell for en samling med instruktørene.

Fagansvarlig opplæring i Isachsen, Vidar Kjenås, forteller at dette er en «god start»:

-  Samlingen på Lampeland handler mye om å bli bedre kjent med hverandre gjennom ulike aktiviteter og teambuilding. Å legge vekt på det sosiale tror vi bidrar til å skape samhold og trygghet. Den første dagen skal alle gjennom et førstehjelpskurs, og dag to er det kurs i småverktøy og anhuker, før vi avslutter med felles middag. Onsdag morgen så drar alle ut på sine anlegg sammen med sin instruktør, sier Kjenås.

Thomas Olsen Lundtveit (18) kommer til lærlingprogrammet etter å ha gått anleggsteknikk-linjen ved Nome Videregående skole, og forteller at det det var naturlig å velge programmet:

- Jeg kjenner flere som jobber her og var ikke i tvil om hvor jeg ønsket å være. Og for meg er det helt naturlig å velge maskinfører da dette har vært interessen min i hele oppveksten. Jeg gleder meg skikkelig til å komme i gang, sier Lundtveit

Isachsen har nå 40 lærlinger under kontrakt.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.065