23948sdkhjf

Bygger hotell i Bergen for 220-millioner

GC Rieber Eiendom har tildelt Veidekke oppdraget med å bygge det nye Moxy by Marriott-hotellet i finans- og teknologiklyngen Solheimsviken i Bergen.

Det miljøsertifiserte Moxy-hotellet får 199 rom og blir det andre i Norge for Marriott, verdens største hotellkjede.

Kontrakten er en totalentreprise verdt om lag 220 millioner kroner ekskl. mva.

- Vi takker for tilliten og er stolte over at vi får lov til å bygge dette flotte hotellet. Utformingen og plasseringen gjør at dette blir et viktig landemerke i Bergen. Vi har god erfaring med å bygge hoteller her i byen, og setter ekstra stor pris på at det skal miljøsertifiseres. Nå gleder vi oss til å samarbeide tett med GC Rieber Eiendom og Marriott/Moxy, sier direktør Ingmar Austevoll i Veidekke storbyregion Bergen.

Det nye hotellet får et totalareal på 7.800 m2 fordelt på seks etasjer. Det får en fasade med materialer og farger som gir et uttrykk beslektet med nabobygget «Skipet» som er under oppføring. Bygget skal sertifiseres etter standarden BREEAM-NOR Very Good.

Moxy er kjent som Marriott-kjedens ungdommelige alibi, og hotellet vil profileres etter deres konsept med moderne design og leken stil. Hotellet får en flott beliggenhet ytterst på kaikanten i Solheimsviken sentralt i Bergen. I sjøkanten kommer det en promenade som sammen med byggets restaurant skal lokke byens befolkning og besøkende til å ta turen innom "Viken". Solheimsviken, sammen med Marineholmen, er Bergens innovasjonsdistrikt med et stort antall studenter, startups og etablerte virksomheter innen finans, teknologi, marine og maritime næringer.

Byggearbeidene starter opp i august med ferdigstillelse i mars 2021

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.125