23948sdkhjf

Slår sammen entreprenør- og boligselskaper: Passerer trolig 1 milliard i år

Entreprenørene og bolig- og eiendomsutviklerne Hellvik Hus Gruppen AS og Gravdalgruppen AS slås sammen.

Dette kommer frem i en pressemelding fra selskapene denne uken.

Det nye selskapet vil få navnet Hellvik Gruppen AS, kommer det frem i pressemeldingen, gjengitt av Stavanger Aftenblad.

- Ledelsen i de to selskapene har kjent hverandre gjennom mange år. Med denne sammenslåingen samler vi kreftene våre for å bygge et felles solid og framtidsrettet selskap som blir en betydelig aktør i byggebransjen både i det private og det offentlige markedet, sier Harald Henriksen, daglig leder i Hellvik Hus Gruppen AS

Hellvik Hus og Gravdalgruppen holder henholdsvis til på Hellvik og Førde, og hadde i løpet av 2018 en samlet omsetning på 910 millioner kroner. I år budsjetterer de dog med en omsetning på over 1 milliard.

Det meldes at sammenslåingen av de to selskapene kommer som et resultat av et ønske om å kunne gi bedriften større slagkraft i anbudsrunder, og for å kunne gjennomføre byggeprosjekter av en større skala.

 - Gravdalgruppa AS har en betydelig utvikling- og entreprenørkompetanse tilknyttet oppføring av leilighetsbygg på egne tomter. Dette er en kapital- og kompetansekrevende aktivitet. I tillegg deltar vi i anbudskonkurranser mot private og offentlige byggherrer hvor størrelse og kompetanse er viktige faktorer. Vi er veldig fornøyde med å få være med å etablere et stort og solid selskap som Hellvik Gruppen AS, og har stor tro på at det vil bli til glede for ansatte, markedet og oss som eiere, sier John Helge Lunde, styreleder i Gravdalgruppa AS.

Selskapene forteller at sammenslåingen ikke kommer til å ha noen større effekt på den daglige driften av organisasjonen. De melder at de ser potensiale i å utvikle aktiviteten i Bergen for Gravdalgruppen, med den nåværende satsingen Hellvik Hus Gruppen AS har i området.

Harald Henriksen, daglig leder i Hellvik Hus Gruppen, blir ny daglig leder i Hellvik Gruppen AS. Samtidig blir nåværende styreleder i Hellvik Hus Gruppen AS, Geir Magne Aarstad, ny styreleder i Hellvik Gruppen AS.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.062