23948sdkhjf

Toten-bedrift først ute med populær 8-tonner

Åtte-tonns gravemaskiner er populære i Norge, og Hitachi sin ZX85US-5 har vært bestselgeren til Nasta AS de siste årene.

Den nye 6-serien av 8-tonnerne ble vist for første gang på Hitachi sin stand på Bauma i april 2019 – men da i USB versjon. Den norske favoritten, US-versjonen (ultra-short, og uten «kongebolt»), ble lansert av Nasta på MEFA i Stavanger for en måned siden, skriver den norske importøren Nasta i en melding.

- En velfungerende og populær bestselger i det norske 8-tonns markedet som vil stå enda sterkere med de siste nyutviklede detaljene på plass, uttalte salgssjef Lars Engmark etter messedagene.

Men lenge før dette hadde Anders Østvold, daglig leder i Toten Graveservice, tegnet seg for en Hitachi ZX85US-6. Entreprenøren fra Toten har totalt 6 ansatte, og to Hitachi fra tidligere. Bedriften startet enkeltmannsforetak i 2015, og ble aksjeselskap i 2017. 

- Vi valgte Hitachi første gang da Helge Myrhaug stilte opp i romjulen i 2016 for å fortelle om Hitachi ZX85US-5. Da vi både likte iveren til Nasta-selgeren og fikk tro på maskinen, så bestemte vi oss for å kjøpe den der og da! Og da vi tok den i bruk fikk vi bekreftet at maskinen både var innovativ og god å kjøre, sier Østvold, i en melding gjengitt av Nasta.

Nasta skriver at den nye modellen har en ny Euro 5-kompatibel motor som er utstyrt med EGR for å redusere NOx-utslippene, og dieselpartikkelfilter for å redusere partikkelutslippene.

Gravemaskinen gikk rett i arbeid med oppsett av støttemur og planering av en smal gårdsplass i Holmenkollen.

- Det er trange forhold her, og det er vel ikke mer enn drøye 10 centimeter klaring fra husveggen. Da er det supert at korthekkeren er enkel å manøvrere. Gode spaker gjør også at jeg føler at jeg har full kontroll! Til å være en korthekk er hytta komfortabel og romslig. Og så er det alltid gøy med splitter ny maskin, forteller maskinfører Svein Olav Moa Odde. 

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.094