23948sdkhjf

Legger ned Hordaland-fabrikken: 40 mister jobben

Stokke-bedriften Harmonie må si opp omtrent 40 ansatte etter at de har bestemt seg for å avvikle produksjonen ved deres dør- og vindusfabrikk på Fitjar.

Dette kommer frem i en artikkel hos Stord24 (NB: betalingsmur).

Produksjonen avvikles i sommer, kun to år før fabrikken ville feiret 100-årsjubileum.

- Siden Harmonie ble startet i 2011 har vi opplevd enorm suksess, og vokst formidabelt hvert eneste år, skriver selskapet i en pressemelding gjengitt av Stord24.

- I 2017 valgte vi å kjøpe egen vindusfabrikk for å ta kontroll over det viktige leddet i verdikjeden som produksjonen står for. Det har vist seg i ettertid å være vanskelig å få til god nok produktivitet i fabrikken, skriver de videre.

- Vi ser at behovet for store investeringer er nødvendige for å skape en tilfredsstillende lønnsom drift videre. Harmonie har derfor avgjort å avvikle produksjonen i sommer.

Torstein Johansen, klubbleder ved Fitjar-fabrikken, forteller til nettstedet at avgjørelsen om å legge ned ikke kom overraskende på arbeiderne:

- De har vært klar over utfordringen og har jobbet vanvittig hardt for å få bukt med situasjonen. Men de har jo vært klar over at dette har gått på feil side av streken, sier Johansen, og legger til at de fortsatt har et lite håp om at noen kanskje kan kjøpe opp og ta over fabrikken.

Les mer om saken hos Stord24.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.203