23948sdkhjf

Åpnet Årvoll omsorgssenter

Åpningen markerer ferdigstillelsen av Boligbyggs største nye bygg noen sinne, med 80 nye Omsorg+ boliger for eldre, og store lyse fellesområder som legger til rette for å leve sosiale og aktive liv.

Boligene har blitt til gjennom kontraktsformen samspillsentreprise, og har både passivhusstandard og universell utforming. Bygningen har 8 etasjer, samt to kjellere og en teknisk toppetasje.

– Det tok tid å komme i gang med byggingen, men etter at vi startet å bygge i 2017, har vi blitt ferdige i henhold til plan, sa administrerende direktør i Boligbygg, Marit Jakobsen Leganger, i sin åpningstale.

I det nye bygget er det 12 leiligheter tilrettelagt for to personer, og 68 leiligheter tilrettelagt for husholdninger med én person.

– Alle leilighetene har sin egen balkong, og i toppetasjene har man nydelig utsikt, og kan se helt ned til Oslofjorden, fortalte Leganger. Hun takket blant annet Boligbyggs egne medarbeidere, entreprenør og byggeledelse for et godt gjennomført prosjekt.

Fleksible boformer for eldre

Boliger under betegnelsen Omsorg+ er tilpasset eldre som ikke trenger sykehjemsplass, men som har utfordringer med å bo i egen bolig. Det er bemanning i bygget hele døgnet, og en rekke servicefunksjoner er tilgjengelig. Beboerne får en privat egen leilighet tilpasset eldre, samtidig som det legges det til rette for å leve sosialt og aktivt, og benytte seg av de servicetilbudene man har behov for. 

Byråd for eldre, helse og arbeid, Tone Tellevik Dahl, var i sin åpningstale opptatt av at boliger som dette er viktig for å kunne være sjef i eget liv. 

– Jeg tror de fleste av oss er enige i at nye og fleksible boformer for eldre, og en aldersvennlig by, er både riktig og viktig.

Det er tydelig at mange er fornøyd med resultatet av byggeprosjektet. Bydelsutvalgsleder i Bydel Bjerke, Bjørn Arvid Lundberg, siterte to beboere. De har uttalt til lokalavisen at dette må være noe av det fineste som er laget for eldre i denne bydelen, en uttalelse Lundberg kan stille seg bak.

Fakta om Årvoll omsorgssenter:

  • Adresse: Øivinds vei 2
  • Bydel: Bjerke
  • Antall boliger: 80
  • Byggherre: Boligbygg Oslo KF, prosjektleder fra Probea
  • Entreprenør: BundeBygg AS
  • Byggeledelse: ÅF Advansia
  • Arkitekt: MAP Arkitekter AS
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078