23948sdkhjf

Akershus-bedrift med storlevering til norsk landemerke

Derbigum har levert ca. 5700 kvadratmeter med takmembran til det nye tilbygget til Swix’ hovedkontor på Lillehammer. Taktekkingen ble utført av Tecta Tak AS i vinter hvor membranen fikk vist frem holdbare og robuste egenskaper.

Det eksisterende Swix bygget på Lillehammer har allerede blitt et landemerke. Bygget inneholder et kontor, logistikk og produksjonsfasiliteter samt Blåswixbutikken og Swixmuseum. Nå er A Bygg Entreprenør i gang med å føre opp et tilbygg på 5100 kvadratmeter som blir ferdigstilt i juni 2019. Byggherre på prosjektet er Ferd Eiendom AS.

Økt kapasitet for Swix på Lillehammer

Den bærekraftige tak- og membranleverandøren Derbigum har levert ca. 5700 kvadratmeter takmembran til tilbygget til Swix eksisterende anlegg på Storhove, nord for Lillehammer.

A Bygg Entreprenør ferdigstilte det eksisterende Swix-bygget i 2015 og snart er de ferdige med å føre opp tilbygget som vil sikre økt kapasitet. Tilbygget skal enn så lenge romme en logimat fra Swisslog i halve bygget. Resterende skal være et tradisjonelt lager.

Prosjektleder i A Bygg Entreprenør, Kenneth Egeland, forteller i en pressemelding:

- Bygget er i ferd med å bli overlevert, men det skal først tas i bruk i januar 2020. Byggherren etterspurte en robust membran og derfor valgte de Derbigum. Han fortsetter:

- Vi er imponerte over hvor robust membranen er. Størstedelen av taktekkingen ble utført i januar og februar med mye snø og vintervær. Jeg tror ikke så mange andre produkter hadde tålt vinterværet like godt som Derbigum-membranen.

Imøtekommer etterspørselen etter robust membran    

Kjetil Eggan, prosjektleder i ingeniør og mesterbedriften Tecta Tak AS, forklarer at vinterværet var en utfordring: 

- Det var utfordrende på grunn av mye snø, men en robust membran har gjort gjennomføringen trygg med minimale problemer. Vi har lagt ca. 5300 kvadratmeter med Derbigum SP på taket og 430 kvadratmeter Derbicoat Artic som dampsperre mellom undertak og vegg. Gjennom hele prosjektet har det vært et godt samspill mellom de forskjellige aktørene som gjorde at vi fant den riktige løsningen og fikk et godt resultat.

Bengt Løkke, Adm. Direktør i Derbigum Norge & Sverige er stolt av å levere et produkt som lever opp til forventningene:

- Derbigum tar sikte på å være referanseleverandør av bærekraftige og holdbare løsninger som beskytter bygninger mot naturelementene, og det beviser membranen i dette prosjektet. I tillegg er det stas å være leverandør til et erkenorsk landemerke som Swix på Lillehammer.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.079