23948sdkhjf

WK Entreprenør AS bygger 80 leiligheter i Oslo

WK Entreprenør AS har vunnet Oslo kommunes konkurranse om å få bygge 80 moderne Omsorg+ -boliger og flytte en verneverdig sveitservilla på Kjelsås. Nå starter planleggingen av prosjektet for fullt.

– Nå som kontrakten er signert, gleder vi oss til å starte forprosjektet i samspill med WK Entreprenør, sier administrerende direktør i Boligbygg, Marit Jakobsen Leganger. Det er foretaket Boligbygg i Oslo kommune som eier tomten i Kjelsåsveien 114-116 og er byggherre for prosjektet.

Etter planen vil det være klart for første spadetak i prosjektet sommeren 2020. Om fremdriften videre går som planlagt, vil det ferdige bygget stå innflyttingsklart sommeren 2022.

Vant konkurranse om løsningsforslag

Siden høsten 2018 har flere entreprenørfirmaer konkurrert om kontrakten for prosjektet. I desember leverte entreprenørene hver sine løsningsforslag, som har blitt nøye vurdert av Boligbygg, før valget falt på WK Entreprenør. Entreprenøren forteller at de føler stor eierskap til prosjektet etter å ha jobbet med løsningsforslaget i konkurransefasen.

– Vi gleder oss veldig til å være med å utvikle dette prosjektet, og gleder oss til å samarbeide med Boligbygg, sier daglig leder i WK Entreprenør, Erlend Wegger.

– Prosjektet er også en fin utviklingsplattform for oss på flere områder, som BREEAM, kompakttre og fossilfri byggeplass, sier entreprenørens prosjektleder Jørn Wegger.

Forprosjektfasen og prosjekteringen av bygget skal skje i samspill mellom kommunen og entreprenøren, i form av en samspillsentreprise. Når prosjektet går over i byggefasen, vil det bli regulert som en ordinær totalentreprise.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.094