23948sdkhjf

Erna besøkte Rockwool-fabrikken i Moss

Ønsket mer kunnskap om miljøprosjekt ved produksjon av steinullisolasjon

Ved Rockwools fabrikk i Moss, som er en hjørnesteinsbedrift med over 130 ansatte, er det igangsatt et stort miljøprosjekt for å redusere CO2-utslippene fra produksjonen av steinullisolasjon.

Prosjektet går ut på å elektrifisere steinullproduksjonen, noe som gir en reduksjon på nærmere 80 prosent av CO2-utslippene, og en reduksjon i avfallsmengden fra egen produksjon på 90-95 prosent.

Enova-støttet

Prosjektet med ny elektrisk smelteovn skal stå ferdig i september 2020 og har en investeringsramme på 340 millioner kroner – hvorav Enova støtter prosjektet med 101,5 millioner.

 - Vi er svært stolte over å få statsministeren på besøk og synes det er spennende at hun og hennes medarbeidere ønsker å få mer informasjon om det igangsatte miljøprosjektet vårt i Moss, sa administrerende direktør Morten Andersen i selskapet i en pressemelding.

Rockwools isolasjonsprodukter, som er basert på stein og er 100 prosent resirkulerbare, har alltid hatt en viktig positiv innvirkning på klimaet. I 2016 forpliktet selskapet seg til å avkarbonisere produksjonsanleggene globalt for å kunne redusere karbonutslippene med

20 prosent innen 2030. Overgangen til elektrisitet ved fabrikken i Moss er et viktig ledd i denne forpliktelsen og et steg i utviklingen av en grønnere produksjon og forbedret ressursutnyttelse, sier en engasjert Andersen.

 -  Dette har også stor betydning for lokalmiljøet rundt den sentrumsnære fabrikken like ved havna i Moss, forteller Erik Ølstad, som har ledet fabrikken gjennom flere omstillings- og utviklingsprosjekter siden han overtok som fabrikksjef for 10 år siden.

 -  Utvikling av banebrytende teknologi og overgang til elektrisk smelteovn vil ikke bare gi reduserte utslipp og mindre produksjonsavfall, men også redusert støy for lokalbefolkningen. Vi kommer til å bruke langt mer raffinert steinmateriale enn vi gjør i dag. Dette vil gi en betydelig støyreduksjon fra havnen når skipene losses. I tillegg skal det bygges et lydisolert lager på fabrikkområdet som også vil redusere aktivitetsstøyen, forteller Ølstad.

Erik Ølstad forteller at den nye miljøsatsingen ved fabrikken innebærer et kompetanseløft i ny teknologi som de ansatte vil ha nytte av - både nå og fremtiden. For denne investeringen medfører en ”vinn-vinn situasjon” ikke bare for miljøet, men også for de ansatte og for oss som bedrift, avslutter en spent fabrikksjef.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078