23948sdkhjf

Leverte 6700 m2 himling til ikonisk Trondheim-prosjekt

Himlingprodusenten Rockfon har levert ca. 6700 kvadratmeter akustikkhimling i forskjellige farger til det ikoniske hotellet Britannia i Trondheim. Renoveringen er utført med Hent som totalentreprenør og Britannia Eiendom som byggherre. 

Trondheims eldste hotell, Britannia Hotel, står klart etter nesten tre års totalrenovering. De første gjestene fikk lov til å sjekke inn på hotellet 1. april. Hotellet fikk brukstillatelse før den offisielle åpningsdagen som var den 9. mai. Renoveringen utgjør ca. 22.000 kvadratmeter med en totalkostnad på ca. 1,2 milliarder kroner. Britannia omtales som et av de ypperste hotellbygg i Norge.

Høyeste akustiske klasse A

Modulvegger Trondheim AS står for monteringen av himlingene i det prestisjefulle hotellet. De har i alt montert ca. 6700 kvadratmeter med himlinger fra Rockfon, som er med på å sikre god akustikk i møtelokaler, restauranter og pianobaren på hotellet. Prosjektleder Bengt Klefbom forteller:

- Det har vært et kjempe spennende prosjekt å være med på. Deler av hotellet er fredet som var en gøy utfordring når vi monterte himlingene. Klefbom fortsetter:

- Det er fleksible materialer som er enkle å jobbe med. De kan formes og bøyes slik at man kan få det signaturuttrykket man ønsker å oppnå. I tillegg er løsningene i høyeste akustiske klasse A så det egner seg godt i et hotell med mye aktivitet og høyt støynivå.

Britannias interiør har en klassisk moderne stil. Interiørarkitekt og prosjektleder i Metropolis Arkitektur og Design, Linda Gram Egede-Nissen, forteller at taket spiller en stor rolle i interiøret:

- Det er viktig at taket passer inn med rommets arkitektoniske uttrykk. På Britannia var vi opptatt av å bruke en himling som oppfyller akustiske krav, men som også er en estetisk løsning. Vi ønsket å oppnå et klassisk moderne uttrykk, og det synes jeg vi fikk til med himlingene fra Rockfon. Vi er kjempe fornøyde med sluttresultatet, skriver Egede-Nissen.

Britannia Hotel har lenge vært og kommer til å fortsette med å være Trondheims storstue. Daglig leder, Jonny Aas i Rockfon Norge, er stolt over å være en av leverandørene:

- Dette er et prestisjeprosjekt som er stas å være en del av. Britannia er et fem-stjerners hotell som vil tiltrekke mange gjester fra inn- og utland. Våre himlinger kjennetegnes av designfrihet og topp akustikk. Jeg er glad for at vi får vist dem frem, og at gjester kan oppleve godt inneklima i et av Norges flotteste hotell.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.079